
Näkökulmat
ETSITKÖ NÄITÄ

Parasta on, kun arki rullaa

Hyvää kehitystä haastavassa markkinassa

Annikka Hurme

Ilmastotyöstä kannattavaa liiketoimintaa

Ei yö niin pitkä etteikö päivä perässä

Sauli Lähteenmäki

Onhan se Valio

Epäilen ketoosia – soitanko heti eläinlääkärin?

Hyville investoinneille on tilausta

Maatalousvaliokunnassa on maitolasi aina pöydällä

Tilanpidolle jatkaja

Apua ulkopuolisesta työväestä

Mitä eväitä sait Kehittävien tilojen päivästä?

Yrittäjyyden kipinää ja uusia kavereita

Solumaatalous – hopealuoti tulevaisuuden ruoantuotantoon?

Juha Nousiainen

Monimuotoisuustyö palautti rantamaisemat

Luomutilan luonnonhoitokosteikko vähensi hiilipäästöjä ja he…

Hyvä tulos lähtee nurmesta

Visioita ja verkostoitumista

Ulf Jahnsson
Ilmastopuntari: Hiiliviljelyn välitilinpäätös

Juha Nousiainen
Tukea nuorille yrittäjille
Sanoilla on väliä

Annikka Hurme
Uusi pihatto vapauttaa aikaa perheelle
Veturin voimalla eteenpäin

Pentti Suokannas
Uudet yrittäjät Valiolla
Brändien avulla parempaa bisnestä

Anna Jalas-Karjalainen
Kotala selvittää: Tiloille parempaa kannattavuutta

Esa Kotala
Maitoa tarvitaan jatkossakin meillä ja maailmalla
Miten vastuullisuusohjelmaa hyödynnetään maitotiloilla?
Laiduntaminen ja vapaa jaloittelu kiinnostaa kuluttajia
Annosteletko säilöntäainetta sopivasti?
Puskaradio toimi – tila löysi jatkajat
Uusi vastuullisuusohjelma hyödyttää kaikkia

Ulf Jahnsson
Lehmällä on tärkeä rooli ruokajärjestelmässä

Annikka Hurme
Maitomarkkinoiden heilahtelut jatkuvat

Jarno Kämäräinen
Laskin on tärkeä työväline
3 näkökulmaa: Alkutuotannon vastuullisuus kiinnostaa

Anu Artjoki
Kotala selvittää: Uusi laki antaa lehmien olla lehmiä
Mistä Valiolle kasvua tulevaisuudessa?

Anna Jalas-Karjalainen
Ilmastolaskentamme kehittyy

Juha Nousiainen
Vaikuttaminen vaatii verkostoja ja yhteistyötä

Anna Jalas-Karjalainen
Maitoala kaipaa nuoria yrittäjiä ja datalla johtamista

Ulf Jahnsson
Ympäristö- ja ilmastotoimet vaikuttavat markkinaan
Ennakoiden laatu hallinnassa

Anu Artjoki
Ilmastopuntari: Kaurajuoman ja maidon hiilijalanjäljillä

Juha Nousiainen
Tulevaisuuden ruokajärjestelmä

Jarno Rautio
Positiivista kehitystä ja epävarmuutta
Vaalilupausten kevät

Annikka Hurme
Miten tunnistaa pikkuvasikan verenmyrkytys?

Ann-Helena Hokkanen
Innovatiivisuus on kaikkien asia

Anna Jalas-Karjalainen
Kotala selvittää: Kotimainen ruoka on kaupalle elinehto

Esa Kotala
Mitä uutta metaanista?
Pitääkö tulla nälkä, ennen kuin ruoantuotannon tärkeys ymmär…

Annikka Hurme
Vastuullinen varautuu

Sauli Lähteenmäki
Valion vienti kansainvälisillä markkinoilla
Ruotsissa haastajan asemassa
Premium-juustot kivijalkana USA:ssa
Lisäarvojauheet kiinnostavat Kaakkois-Aasiassa
Yhdessä hyvä tulee
Tulevaisuuden ruokajärjestelmä ei synny ääripäissä

Juha Nousiainen
Halvinta sähköä on se, jota ei koskaan käytetä

Anna Jalas-Karjalainen
Ripulia ratkomassa − voiko ripulia ehkäistä vapaalla juotoll…

Ann-Helena Hokkanen
Toimintaympäristön epävarmuus näyttää jatkuvan

Ilkka Pohjamo
Uusia tuulia omistajaviestintään

Anu Artjoki
Paljon hyvää kerrottavaa osuustoiminnasta
Myynti on tiimityötä

Anna Jalas-Karjalainen
Paljonko rehun D-arvo voi pudota säilönnän aikana?
Positiivisuudesta voimavaroja

Anu Artjoki
Inflaation suitsinta ykkössijalla talouspolitiikassa
Tulevaisuus tehdään tänään

Anna Jalas-Karjalainen
Markkinoiden myrsky jatkuu

Jarno Kämäräinen
Optimoi ja varaudu

Ilkka Pohjamo
Maidon metaanipäästöt pienentyneet merkittävästi

Juha Nousiainen
Tilojen arki ei mahdu tilastoihin

Annikka Hurme
Valio elää ajassa ja katsoo tulevaisuuteen

Anna Jalas-Karjalainen
Poikkeuksellisessa tilanteessa tarvitaan uusia toimintamalle…

Annikka Hurme
Suomalaisen maidontuotannon merkitys korostuu kriisissä

Ilkka Pohjamo
Maitomarkkinoilla hinnat ovat nousussa

Pentti Suokannas
Miten ehkäistä maidon laatu- ja antibioottipoikkeamia?
Nurmeen perustuva kotieläintuotanto on osa kestävää ruokajär…

Juha Nousiainen
Toisen polven luomukarjamies
Valion kiivas johtaja piirtyi kirjaan
Valion tulosparannusohjelma #2021 saa jatkoa

Anna Jalas-Karjalainen
Laatu luodaan alkutuotannossa

Anna Jalas-Karjalainen
Maitomarkkinoilla on positiivista virettä

Vesa Kaunisto
Miten nurmi uusitaan ilman kyntöä turvepellolla?

Tuuli Hakala
Nousevan energian hinta haastaa

Juha Nousiainen
”Laiduntaminen on meidän tilan juttu”
Valio Aimo®, tukkukaupalla sinun

Anna Jalas-Karjalainen
Päätehtävänä paras mahdollinen tuotto omistajille

Annikka Hurme
Huoltovarmuus on tärkeä osa vastuullisuutta

Ilkka Pohjamo
Linkkinä käytännön ja tutkimuksen välissä

Anu Artjoki
Varautumissuunnittelu luo huoltovarmuudelle perustan

Anu Artjoki
Tietoturvaa tarvitaan navetassakin

Anna Jalas-Karjalainen
Mitä huomioida, kun käyttää lietteestä separoitua kuivajaett…
Tilityshinnan noston taustalla liiketoiminnan onnistuminen j…
Vastuullisuusohjelman vapaaehtoisista toimista jokaiselle jo…

Ilkka Pohjamo
Tavoitteena hiilineutraalius
Monien mahdollisuuksien lisäarvojauheet
Turvepeltojen päästöjä voidaan pienentää oikeanlaisella vilj…
Haastavaan toimintaympäristöön sopeutuen

Sauli Lähteenmäki
Viljava maa on maamiehen ja ilmaston turva

Juha Nousiainen
Innovaatioiden äärellä
Maatalous voi olla ilmastokriisin suurin kärsijä

Juha Nousiainen
Helppoa kuin rehunteko?

Anna Jalas-Karjalainen
Ratkaisuja asiakkaita kuunnellen

Annikka Hurme
Rakennekehitys tulee jatkumaan

Pentti Suokannas
Tehokkaat ja kannattavat tilat eivät katoa
Yhteyttäminen on hiiliviljelyn perusta

Anu Artjoki
Mummin ja ukin perintö elää laatumaidossa
Miten pitoisuudet ja maidon laadun saa säilytettyä kesäkaude…
Maitokauppa jatkuu vahvana maailmanmarkkinoilla
Näkökulmia maidontuotannon kustannuksiin

Ilkka Pohjamo
Mainettaan parempi metaani

Juha Nousiainen
Arjen työhön iloa ja voimaa

Anu Artjoki
Vastuullisuus Ruotsin markkinoilla
Luonnon hupeneminen uhkaa ruokaturvaa
Tehokkuus ja hinnat kannattavuuden ytimessä

Jarno Kämäräinen
Kohti valoisampaa vuotta 2021

Annikka Hurme
Miten tilan valkuaisomavaraisuutta voi parantaa?

Sari Perälä
Julkisten elintarvikehankintojen vastuullisuuskriteerit uudi…

Heidi Huttunen
Paljon opittavaa ja rehukkaita juttuja

Anna Jalas-Karjalainen
Huomio tuotantokustannuksiin

Ilkka Pohjamo
EU:n yhteinen maatalouspolitiikka linjaa kansalliset strateg…

Riitta Brandt
Tämä on varsinainen perheyritys
Maidontuotannon kannattavuus omistajastrategian ytimessä

Sauli Lähteenmäki
Strategia kertoo meille yhteisen suunnan

Annikka Hurme
Vastuullisuusloikka

Ilkka Pohjamo
Muutos on mahdollisuus

Anu Artjoki
Milloin työ on tehokasta?

Tero Kanala
Peräkylän tilaa kehitetään pienin askelin, hyvinvointi edell…

Anna Jalas-Karjalainen
Ruoantuotannon supervirasto toteuttaa EU:n ja hallituksen oh…
Työeläketurvaa nyt myös maitotilojen työntekijöille

Anna Jalas-Karjalainen
Yrityksille sileämpi tie maailmalle
Edelläkävijä maito- ja elintarvikealan innovatiivisissa ratk…

Annikka Hurme
Maatalouspolitiikka ja Pellolta pöytään -strategia

Riitta Brandt
Johtamisen merkitys korostuu sopimustuotannossa

Ilkka Pohjamo
Suomalainen ruoka ansaitsee arvonsa

Anu Artjoki
Valion omistajastrategia uudistui

Pentti Suokannas
Maitoa sukupolvien ketjussa

Anna Jalas-Karjalainen
Tutkimus lannan käsittelyn hyödyistä

Anna Jalas-Karjalainen
Miten säilörehulla voidaan vaikuttaa maidon pitoisuuksiin?
Sopimustuotanto tehostaa toimintaamme

Vesa Kaunisto
Keskellä poikkeuksellista kevättä

Annikka Hurme
Valioryhmä siirtyy sopimustuotantoon

Ilkka Pohjamo
Maailma muutoksessa

Anu Artjoki
Minkälaiselta alalta korjuuaikanäyte tulisi ottaa?

Sari Perälä
Hiilineutraalin maitoketjun kuulumiset

Juha Nousiainen
Meijerikentän kuohuissa

Anu Artjoki
Laatumaitoa kolmannessa polvessa

Anna Jalas-Karjalainen
Uudistumista 115 vuotta

Annikka Hurme
Parhaat palkinnot tulevat arkisesta tekemistä

Anna Jalas-Karjalainen
Lisäarvojauheet Valion liiketoiminnassa

Anna Jalas-Karjalainen
Voimakas ilmastonmuutoskeskustelu vaikuttaa kulutustottumuks…

Jarno Kämäräinen
Maitosektori kehittyy ja kiinnostus alkutuotantoa kohtaan ka…

Ilkka Pohjamo
Euroopan vihreä politiikka

Riitta Brandt
Edunvalvonnassa tarvitaan yhä syvempää yhteistyötä
Valio Artturi® -näytepussit ovat jo käytössä

Minna-Kaisa Maunumaa
Vastuullisesti vahva Valioryhmä

Sauli Lähteenmäki
TOIMITUSJOHTAJALTA: Maitomaailma politiikan ja ilmastokeskus…

Annikka Hurme
Johda tiedolla ja varaudu poikkeustilanteisiin

Ilkka Pohjamo
Hiilineutraalin maitoketjun kuulumiset

Juha Nousiainen
Voiko vierivä kivi sammaloitua?

Anu Artjoki
Airbusin valtiontuista rangaistustullit EU-juustoille
Vastuullisuus Valio brändin ytimessä
Miten paljon automaattilypsyn osuus on kasvanut Pohjoismaiss…

Esa Manninen
Uudet avaukset vastaavat kysyntään

Annikka Hurme
Huimia tuottavuusloikkia

Pentti Suokannas
Valoisin mielin sisäruokintakauteen

Anu Artjoki
Kauppapolitiikka mutkistaa maitomarkkinoita

Riitta Brandt
Isoja askeleita vastuullisuudessa

Ilkka Pohjamo
Miten estetään kuivien rehujen lämpeneminen syötössä?

Sari Perälä
Vierihoidolla hyvä alku vasikalle
Osuuskunta Maitosuomi
Hillittyä kasvua Euroopassa
Tehostaminen vastuullisesti hankintojen ytimessä

Anu Artjoki
Miten maitohuoneen lämpötila vaikuttaa tilasäiliön sähkönkul…

Kaj Nyman
Vastuullisuustekoja ja tehokkuusajattelua

Annikka Hurme
Lisää faktoja keskusteluun

Vesa Kaunisto
Lanta kiertoon ja biokaasuksi

Juha Nousiainen
Euroopan maidontuotanto kasvussa
Yhteistuumin työtä maitoketjun ja jäsenten parhaaksi

Anu Artjoki
Digitaalisen arvoketjun arkkitehti

Anu Artjoki
Kehittyviä palveluita

Anu Artjoki
Monia mahdollisuuksia uuden oppimiseen

Ilkka Pohjamo
Hankalat hometoksiinit
Talviulkoilu ilahduttaa lehmiä ja hoitajia
Tuoreen maitojauheen hinta korjaantui
Rakennamme strategiaa yhdessä

Jarno Kämäräinen
Tilusjärjestelyt

Ilkka Pohjamo
Lantabiokaasu edistämään vähähiilistä liikennettä

Juha Nousiainen
Kohti hiilineutraalia maitoa

Anu Artjoki
TOIMITUSJOHTAJALTA: Resurssitehokkuutta ja lisätuottoja

Annikka Hurme
Kauppasopimuksista apua vientiin, kiitos!

Riitta Brandt
IT ja talous tiiviisti strategian ytimessä

Anu Artjoki
Uudet omistajayrittäjät tutustuivat Valioon

Anu Artjoki
Navettaseminaari – Kuinka investoit järkevästi?
Toiminnan tehostaminen monen tekijän summa

Annikka Hurme
Maailmanmenoa

Sauli Lähteenmäki
Nurmen edut tuotava ilmastokeskusteluun

Juha Nousiainen
Teknologia muuttaa maitoalaa

Ilpo Lukkarinen
Sopivan kokoinen siilo oikeaan paikkaan
Lisää tehokkuutta koko ketjuun

Anu Artjoki
Datan yhdistäminen ohjaa toimintaa

Anu Artjoki
Miksi navetan rakennusprojektissa tarvitaan valvojaa?
Miten varmistan rehujen soijattomuuden?

Heidi Huttunen
Luomutila pisti ison vaihteen silmään
Kuinka pian lehmän voi lypsää antibioottituubin laiton jälke…

Kaj Nyman
Petokärpäset maitotilan apureina
Laatumaitoa tinkimättömällä työllä

Anu Artjoki
Laidunkausi lähestyy: näyteikkuna valiolaiselle tuotannolle

Juha Nousiainen
Säilörehulla hyvään tulokseen
50 vuotta laatumaitoa Iijoen törmältä
Valiolainen maitoketju täysin soijattomaksi

Juha Nousiainen
Huippulaatua euroja unohtamatta

Ilkka Pohjamo
Miten ruisvehnä soveltuu lypsylehmien ruokintaan?
Valion Navettaseminaari opasti energiatehokkuuteen
Valio edistää eläinten hyvinvointia

Anu Artjoki
Laatu ja laadunvarmistus kehittyvät käsi kädessä

Juha Nousiainen
Miten hoitaa utaretulehduskipua?

Ann-Helena Hokkanen
Saako yhden neljänneksen solumaidon erotella?

Esa Manninen
Leipälajina säilörehu
Lietelanta hyötykäyttöön

Juha Nousiainen
Valion navettaseminaari keräsi asiantuntijat

Anu Artjoki
Valioryhmän tila sai nurmipalkinnon KoneAgriassa
Miten estää seosrehun lajittuminen?
Miten nopeasti säilörehua voi paalauksen jälkeen käyttää?
Miten mittaan seleenin määrän tankkimaidosta?

Kristiina Sarjokari
Eroon hiehoautomaatista
Laitumelta robotille

Anu Artjoki
Milloin karjatilan vesi on analysoitava ja millaista veden o…
Mikä on sopiva maidon ureapitoisuus?

Juha Nousiainen
Navettaseminaari – investoinnit kiinnostavat taas
Aiheuttaako lannan levitys riskin maidon laadulle?
Tuotoksen takaa laadukas rehu
Nurmitaloudessa maitotilan mahdollisuudet

Juha Nousiainen