Tulevaisuus tehdään tänään

Vuosi alkaa sisäisen kalenterini mukaan syksyllä. Silloin on aina aloitettu uudet jutut ja suunniteltu tulevaa, niin töissä kuin vapaa-ajalla. Aikakäsitys lienee jäänyt päälle koulu- ja opiskeluajoilta. Viljelijän vuosikellossa alkusyksy on vielä kiireistä rehunteon aikaa, kunnes sisäruokintakaudella kerkeää pohtia jo hieman pidemmällekin.

Kun nykyhetkessä on meneillään paljon, ei tulevaisuutta välttämättä pysty ajattelemaan ainakaan kovin syvällisesti. Mutta tulevaisuus, se tulee joka tapauksessa. Avoin, kiinnostunut ja ratkaisukeskeinen asenne auttaa taklaamaan haasteet sekä näkemään uudet mahdollisuudet.

Eläinten ruokinnassa ja hyvinvoinnissa tehdään sekä tutkimuksessa että tiloilla pieniä ja suuria oivalluksia, joka päivä. Aidataan lehmille laidun ja päästään kesäkaudella vähemmällä (s. 28), hyödynnetään rehuanalyyseja ja -näytteitä tai korjataan säilörehusta vielä neljäskin sato.

Valio haluaa olla luomassa ruoantuotannon kestävää tulevaisuutta ja kannattavaa liiketoimintaa. Siksi katseemme on nykyhetken lisäksi pitkällä horisontissa. Millä keinoin olemme tuota tulevaisuutta kohti menossa, lue siitä lisää Valion johtoryhmän jäsenten Elli Siltalan ja Tuomas Salusjärven haastattelusta.

Inspiraatiota syksyyn!

Näkökulmat
Ilmastopuntari: Hiiliviljelyn välitilinpäätös
Näkökulmat
Tukea nuorille yrittäjille
Näkökulmat
Uudet yrittäjät Valiolla