Valoisin mielin sisäruokintakauteen

Uusi Osuuskunta Maitosuomi aloitti toimintansa, kun kaksi perinteikästä osuuskuntaa yhdistyivät.

Maitosuomen toimitusjohtaja Ilpo Lukkarinen toteaa Maito ja me -lehden 3/2019 sivuilla 28−29, että osuuskunnan kirkkain tavoite on auttaa maitotilayrittäjiä kehittämään tilaansa ja menestymään. Jatkossa tarvitsemme edelleen rohkeita päätöksiä ja selkeän suunnan, jotta voimme vastata maatalous- ja elintarvikealan tiukkenevaan kilpailuun. Valion vapaan lehmän maito on toivottu vastaus kuluttajien odotuksiin vastuullisesti tuotetuista maitotuotteista.

Maitotilojen rehutilanne näyttää onneksi paremmalta kuin viime vuonna. Erityisesti kakkossadon määrää ja laatua ovat paikoin verottaneet kuitenkin kuivuus ja yöpakkaset. Säilörehujen koostumus ja sulavuus ovat paremmin tasapainossa kuin viime vuonna, arvioi Valio Artturi® kehityspäällikkö Laura Nyholm sivuilla 20−21. Kattavan yhteenvedon Valio Artturi® säilörehunäytteiden tuloksista saamme lokakuussa.

Valiolaisilla maitotiloilla työskennellään vuoden jokaisena päivänä ja tehdään ilmastotekoja. Eläinten hyvä terveys, kestävyys ja jalostuksellinen taso sekä tehokas rehuntuotanto ja maan viljelykunnosta huolehtiminen tukevat yhteistä tavoitettamme Kohti hiilineutraalia maitoa 2035.

Valion Hiilineutraali maitoketju -tiimi kertoo sivuilla 22−24 mahdollisuuksista vaikuttaa lehmien kasvihuonekaasupäästöihin ruokinnan ja jalostuksen avulla. Koska metaanin osuus raakamaidon hiilijalanjäljestä on yli puolet, on keskeistä löytää uusia keinoja metaanipäästöjen vähentämiseen.

Kutsumme kaikki yrittäjät mukaan myös syksyn hiiliviljelykoulutuksiin Tahkolle ja Aulangolle loka-marraskuun vaihteessa − tervetuloa!

Katso lisää artikkeleita

Näkökulmat
Ilmastopuntari: Hiiliviljelyn välitilinpäätös
Näkökulmat
Tukea nuorille yrittäjille
Näkökulmat
Uudet yrittäjät Valiolla