Työeläketurvaa nyt myös maitotilojen työntekijöille

Maitotilojen työntekijöiden työeläkevakuuttaminen on ollut mahdollista vuoden 2020 alusta valion eläkekassan kautta, ja palvelu on löydetty hienosti maitotilayrittäjien keskuudessa.

Valion Eläkekassa hoitaa lakisääteistä työeläkevakuuttamista, jonka järjestäminen on jokaisen työnantajan velvollisuus. Suurista työeläkeyhtiöistä poiketen Eläkekassa vakuuttaa säännöissään määriteltyyn niin sanottuun toimintapiiriin kuuluvia henkilöitä, eikä tämän ryhmän ulkopuolelta voida ottaa vakuutettavia. Eläkekassassa on tällä hetkellä vakuutettuna lähes 4 500 henkilöä. Vakuutuksenottajina olevilla työnantajilla on taloudellinen tai toiminnallinen yhteys keskenään.

Valion Keskinäinen Vakuutusyhtiö hoitaa vakuutuksenottajiensa työntekijöiden lakisääteisen työtapaturma ja ammattitautivakuuttamisen. Myös tämän vakuutuksen järjestäminen on työnantajan lakisääteinen velvollisuus.

Tämän vuoden alusta maitotilojen työntekijöiden työeläkevakuuttaminen on onnistunut Valion Eläke-kassan kautta. Aiemmin maitotilayrittäjien oli hoidettava työntekijöidensä vakuuttaminen valitsemassaan työeläkeyhtiössä.

Toiminnallaan Valion Eläkekassa on pystynyt tuottamaan vakuutuksenottajina oleville työnantajille, osakkailleen, taloudellista hyötyä kilpailukykyisillä vakuutusmaksuilla. Vakuutetuille työntekijöille ”oma” eläkelaitos näkyy sujuvana palveluna, jonka vahvuus on toimialan tunteminen vuosisadan kokemuksella.

Maitotilayrittäjät ovat tähän asti päässeet hyötymään Valion Eläkekassan toiminnan tuottamasta hyvästä välillisesti. Eläkekassan toiminnasta saatu hyöty on ollut koko ajan tukemassa oman osuuskunnan ja Valion tuloksenmuodostusta. Nyt yrittäjäperheen ulkopuolista palkattua työvoimaa käyttävä maitotilayrittäjä voi hoitaa lakisääteisen TyEL -vakuuttamisvelvollisuutensa Valion Eläkekassassa ja päästä näin myös suoraan hyötymään Eläkekassan eduista. Ilahduttavalla tavalla vakuuttamismahdollisuutta onkin hyödynnetty; jo lähes kolmesataa maitotilaa on tällä hetkellä Eläkekassan osakkaana. Lämmin kiitos kaikille sopimuksen tehneille!

Valion Eläkekassan ja Valion Keskinäisen Vakuutusyhtiön asiakkuuspäällikkö Pekka Huovila toimii työssään työnantajien yhteyshenkilönä ja osallistuu palveluiden kehittämiseen. Kuva: Sari Österman

Työni Valiolla

Aloitin Valion Eläkekassassa ja Vakuutusyhtiössä asiakkuuspäällikkönä vajaat kaksi vuotta sitten, mutta jo reilua vuotta ennen tätä tullessani taloon aloitettiin valmistelut maitotilojen työntekijöiden eläkevakuuttamiseksi Eläkekassassa. Tähän astihan vakuutuksenottajina olivat olleet lähinnä Valio Oy ja maidonhankintaosuuskunnat. Maitotilat sen sijaan olivat työeläkeyhtiöiden asiakkaina. Aloite toiminnan laajentamisesta saatiin maitotilallisilta itseltään.

Valmisteluprojekti oli mittava ja vei sääntömuutoksineen odotetusti hieman aikaa, mutta se saatiin maaliin hienosti. Maitotilojen työntekijöiden työeläkevakuuttaminen aloitettiin tämän vuoden alusta.

Hoidan käytännössä yhteydenpidon Eläkekassassa vakuutuksenottajina oleviin työnantajiin ja työeläkeyhtiöihin, joista vakuutukset hoidettavaksemme siirtyvät. Vakuutuksia siirretään työeläkealalla vuosineljänneksittäin, joten siirtoliikenteen pyörittäminen on säännöllinen osa työnkuvaa. Lisäksi saan olla monessa muussakin mukana, myös Vakuutusyhtiömme puolella. Pieninä toimijoina Eläkekassa ja Vakuutusyhtiö tarjoavat työntekijän näkökulmasta todella monipuolisen näkö-alatyöpaikan.

Voimakkaasti kasvava asiakas-kunta on edellyttänyt monien uusien ratkaisujen yhteistä miettimistä ja käyttöönottamista. Onneksi meillä on täällä todella motivoitunut tiimi asioita tekemässä! Valmista ei tokikaan voida kehua olevan. Ideoimme jatkuvasti lisää ja olemme kuulolla herkällä korvalla sen suhteen, mitä palveluja meiltä odotetaan esimerkiksi sähköisen asioinnin suhteen. Muun muassa eläkettä on ollut jo jonkin aikaa mahdollista hakea ilman perinteistä paperiasiointia ja eläkkeensaajille on oma sähköinen asiointikanavansa. Työnantajille olemme mahdollistaneet maksuttoman pienille yrityksille tarkoitetun palkka.fi-palvelun käytön palkanlaskennassaan. Siitä on tullut suosittu työkalu maitotiloilla. Valion Eläkekassassa me erottaudumme muista toimijoista sekä mutkattoman palvelun että toimintaympäristömme pitkän kokemuksen ansiosta.

Valion suosikkituotteeni

Kotona ruokapöydässä on usein perinteinen Valio Oltermanni® juusto. Se on myös muun perheen ehdoton suosikki. Herkutteluhetkiin sopii täydellisesti vaniljan makuinen Valio PROfeel ® proteiinirahka.

Miten työntekijöiden työeläkevakuuttaminen onnistuu?

Ota yhteyttä tai jätä yhteystietosi esimerkiksi tekstiviestillä. Kerromme mahdollisuuksista ja edistämme asioita haluamallasi tavalla.

Pekka Huovila, asiakkuuspäällikkö

puh. 0400 733 585,

pekka.huovila@valio.fi

Pääkuva:123RF