Siirry sisältöön
Tavataan Valiolla

Laatu ja laadunvarmistus kehittyvät käsi kädessä

Laatu ja laadunvarmistus kehittyvät käsi kädessä
Juha Nousiainen
Ilmastotiimin johtaja

Valion ilmastoohjelman
johtaja, joka kuuntelee bluesia ja nauttii retkipyöräilystä, lukemisesta ja puutöistä.

Valiolaisten maitotilojen maidon laatu on kehittynyt erinomaisesti 1990-luvulta alkaen. Perustyö maidon laadun varmistamiseksi tehdään päivittäin – tästä iso kiitos valiolaisille maitotilayrittäjille!

Parhaimman eli E-luokan osuus tuotetusta maidosta on kasvanut tasaisesti. Vuonna 2016 E-luokkaisen maidon osuus ylsi uuteen ennätykseen, 96,5 prosenttiin. Kuluvan vuoden tammi–lokakuussa E-luokkaista maitoa on ollut lähes 97 prosenttia, joten uusi ennätys on taas syntymässä. Merkittävää kehityksessä on, että II-luokkaisen maidon osuus on erittäin pieni. Viime vuonna sen osuus oli 0,01 prosenttia, eli II-luokkaan meni vain 241 584 litraa maitoa. Kuluvana vuonna on ollut useita kuukausia, jolloin II-luokan maitoa ei ole ollut ollenkaan.

”Näistä luvuista voimme olla ylpeitä! Laadunvarmistukseen oleellisena osana kuuluu kaikkia valiolaisia omistajayrittäjiä palveleva analytiikka.”