Arjen työhön iloa ja voimaa

Maitotilayrittäjä Kukka-Maaria Kärki perheineen saa iloa työstä luonnon monimuotoisuuden hyväksi maitotilallaan Sulkavalla. Kulttuurihistorian vaaliminen antaa syvempää merkitystä biodiversiteettityölle, joka tuo Kärjen perheen elämään sisältöä, mielenkiintoa ja intohimoja. Maito ja me -lehden 2/21 sivuilta 12–17 voit lukea luomumaitotilan luonnon monimuotoisuustyöstä ja Niityn lumo -palkinnosta, jonka tila sai viime vuonna.

Ex-kotieläintuottajana ja nyt koronan vuoksi reilun vuoden etätöitä tehneenä ymmärrän erityisen hyvin, miten arvokkaita mieleiset ja mieltä piristävät harrastukset ovat maitotilayrittäjille, joilla työtunnit venyvät erityisen helposti. Miten tärkeää on, että oman pihapiirin hiekat voi hetkeksi karistaa jaloistaan. Vapaalla-palstalla (s. 9) sieviläinen maitotilayrittäjä Johanna Rauhala kertoo kouluratsastusharrastuksestaan, joka pyyhkäisee hänellä ajatukset pois karjanhoidosta.

Nyky-yhteiskunnassa on riittämiin haasteita. Jos talous tai terveys sakkaavat, muut elämän osa-alueet menettävät helposti merkityksensä.

Joskus apua on vaikea hakea ja saadakin, ja siksi lähimmäisten huolenpito on erityisen tärkeää. Pidetään huolta itsestämme ja toisistamme, ja annetaan apua silloin, kun sitä tarvitaan.

Maito ja me -lehden tarkoituksena on helpottaa teidän maitotilayrittäjien menestymistä omassa työssänne, antaa uusia ajatuksia ja tuoda virkistystä arkeen.

Keväisin maatalousyrittäjä pääsee työskentelemään kasvuun heräävän luonnon keskelle ja seuraamaan lähietäisyydeltä kasvun ihmeitä. Nautitaan niistä hetkistä luonnossa, joista voimme kukin kiireen keskellä saada voimaa. Muistetaan arvostaa myös omaa työtämme ruoantuotantoketjussa − sen ansiosta meillä kaikilla Suomessa on lautasellamme mitä syödä.

Suotuisia kasvukauden sääoloja!