
Näkökulmat
ETSITKÖ NÄITÄ

Itämeren aalloilla

Maatalouspolitiikan isot linjat puntarissa

Tasaisen vuoden jälkeen odotamme kasvua
 
				Annikka Hurme

Nuori yrittäjä sukupolvien ketjussa

Miten ehkäistä vasikkaripulia?

Strategiatyössä ennakoidaan tulevaa

Vielä kerran metaanista

Biokaasu on tulevaisuuden luotettava energianlähde

Biokaasuhankkeet etenevät mallillaan

Sinikielitauti lähestyy, oletko valmis?

Voipulasta voivuoriin ja siitä voiton puolelle

Viilennykseen kannattaa panostaa

Lämpörasituksella on pitkälle kantavat vaikutukset tuotantoo…
 
				Hanna Castro

Kansainväliset maitomarkkinat 2025

Onhan se Valio 120 vuotta

Säilö tuorevilja oikein
 
				Sari Perälä

Mika Anttonen, St1: ”Biokaasu on kiertotaloutta parhaimmilla…

Yhteisvoimin ilmastohaasteen kimppuun

Työ ja elämä maistuvat Pajusen tilalla
Katse vakaasti ja vastuullisesti tulevaisuuteen
 
				Ulf Jahnsson

Parasta on, kun arki rullaa

Hyvää kehitystä haastavassa markkinassa
 
				Annikka Hurme

Ilmastotyöstä kannattavaa liiketoimintaa

Ei yö niin pitkä etteikö päivä perässä
 
				Sauli Lähteenmäki

Onhan se Valio

Epäilen ketoosia – soitanko heti eläinlääkärin?

Hyville investoinneille on tilausta

Maatalousvaliokunnassa on maitolasi aina pöydällä

Tilanpidolle jatkaja

Apua ulkopuolisesta työväestä

Mitä eväitä sait Kehittävien tilojen päivästä?

Yrittäjyyden kipinää ja uusia kavereita

Solumaatalous – hopealuoti tulevaisuuden ruoantuotantoon?
 
				Juha Nousiainen

Monimuotoisuustyö palautti rantamaisemat

Luomutilan luonnonhoitokosteikko vähensi hiilipäästöjä ja he…

Hyvä tulos lähtee nurmesta

Visioita ja verkostoitumista
 
				Ulf Jahnsson
Ilmastopuntari: Hiiliviljelyn välitilinpäätös
 
				Juha Nousiainen
Tukea nuorille yrittäjille
Sanoilla on väliä
 
				Annikka Hurme
Uusi pihatto vapauttaa aikaa perheelle
Veturin voimalla eteenpäin
 
				Pentti Suokannas
Uudet yrittäjät Valiolla
Brändien avulla parempaa bisnestä
 
				Anna Jalas-Karjalainen
Kotala selvittää: Tiloille parempaa kannattavuutta
 
				Esa Kotala
Maitoa tarvitaan jatkossakin meillä ja maailmalla
Miten vastuullisuusohjelmaa hyödynnetään maitotiloilla?
Laiduntaminen ja vapaa jaloittelu kiinnostaa kuluttajia
Annosteletko säilöntäainetta sopivasti?
Puskaradio toimi – tila löysi jatkajat
Uusi vastuullisuusohjelma hyödyttää kaikkia
 
				Ulf Jahnsson
Lehmällä on tärkeä rooli ruokajärjestelmässä
 
				Annikka Hurme
Maitomarkkinoiden heilahtelut jatkuvat
 
				Jarno Kämäräinen
Laskin on tärkeä työväline
3 näkökulmaa: Alkutuotannon vastuullisuus kiinnostaa
 
				Anu Artjoki
Kotala selvittää: Uusi laki antaa lehmien olla lehmiä
Mistä Valiolle kasvua tulevaisuudessa?
 
				Anna Jalas-Karjalainen
Ilmastolaskentamme kehittyy
 
				Juha Nousiainen
Vaikuttaminen vaatii verkostoja ja yhteistyötä
 
				Anna Jalas-Karjalainen
Maitoala kaipaa nuoria yrittäjiä ja datalla johtamista
 
				Ulf Jahnsson
Ympäristö- ja ilmastotoimet vaikuttavat markkinaan
Ennakoiden laatu hallinnassa
 
				Anu Artjoki
Ilmastopuntari: Kaurajuoman ja maidon hiilijalanjäljillä
 
				Juha Nousiainen
Tulevaisuuden ruokajärjestelmä
 
				Jarno Rautio
Positiivista kehitystä ja epävarmuutta
Vaalilupausten kevät
 
				Annikka Hurme
Miten tunnistaa pikkuvasikan verenmyrkytys?
 
				Ann-Helena Hokkanen
Innovatiivisuus on kaikkien asia
 
				Anna Jalas-Karjalainen
Kotala selvittää: Kotimainen ruoka on kaupalle elinehto
 
				Esa Kotala
Mitä uutta metaanista?
Pitääkö tulla nälkä, ennen kuin ruoantuotannon tärkeys ymmär…
 
				Annikka Hurme
Vastuullinen varautuu
 
				Sauli Lähteenmäki
Valion vienti kansainvälisillä markkinoilla
Ruotsissa haastajan asemassa
Premium-juustot kivijalkana USA:ssa
Lisäarvojauheet kiinnostavat Kaakkois-Aasiassa
Yhdessä hyvä tulee
Tulevaisuuden ruokajärjestelmä ei synny ääripäissä
 
				Juha Nousiainen
Halvinta sähköä on se, jota ei koskaan käytetä
 
				Anna Jalas-Karjalainen
Ripulia ratkomassa − voiko ripulia ehkäistä vapaalla juotoll…
 
				Ann-Helena Hokkanen
Toimintaympäristön epävarmuus näyttää jatkuvan
 
				Ilkka Pohjamo
Uusia tuulia omistajaviestintään
 
				Anu Artjoki
Paljon hyvää kerrottavaa osuustoiminnasta
Myynti on tiimityötä
 
				Anna Jalas-Karjalainen
Paljonko rehun D-arvo voi pudota säilönnän aikana?
Positiivisuudesta voimavaroja
 
				Anu Artjoki
Inflaation suitsinta ykkössijalla talouspolitiikassa
Tulevaisuus tehdään tänään
 
				Anna Jalas-Karjalainen
Markkinoiden myrsky jatkuu
 
				Jarno Kämäräinen
Optimoi ja varaudu
 
				Ilkka Pohjamo
Maidon metaanipäästöt pienentyneet merkittävästi
 
				Juha Nousiainen
Tilojen arki ei mahdu tilastoihin
 
				Annikka Hurme
Valio elää ajassa ja katsoo tulevaisuuteen
 
				Anna Jalas-Karjalainen
Poikkeuksellisessa tilanteessa tarvitaan uusia toimintamalle…
 
				Annikka Hurme
Suomalaisen maidontuotannon merkitys korostuu kriisissä
 
				Ilkka Pohjamo
Maitomarkkinoilla hinnat ovat nousussa
 
				Pentti Suokannas
Miten ehkäistä maidon laatu- ja antibioottipoikkeamia?
Nurmeen perustuva kotieläintuotanto on osa kestävää ruokajär…
 
				Juha Nousiainen
Toisen polven luomukarjamies
Valion kiivas johtaja piirtyi kirjaan
Valion tulosparannusohjelma #2021 saa jatkoa
 
				Anna Jalas-Karjalainen
Laatu luodaan alkutuotannossa
 
				Anna Jalas-Karjalainen
Maitomarkkinoilla on positiivista virettä
 
				Vesa Kaunisto
Miten nurmi uusitaan ilman kyntöä turvepellolla?
 
				Tuuli Hakala
Nousevan energian hinta haastaa
 
				Juha Nousiainen
”Laiduntaminen on meidän tilan juttu”
Valio Aimo®, tukkukaupalla sinun
 
				Anna Jalas-Karjalainen
Päätehtävänä paras mahdollinen tuotto omistajille
 
				Annikka Hurme
Huoltovarmuus on tärkeä osa vastuullisuutta
 
				Ilkka Pohjamo
Linkkinä käytännön ja tutkimuksen välissä
 
				Anu Artjoki
Varautumissuunnittelu luo huoltovarmuudelle perustan
 
				Anu Artjoki
Tietoturvaa tarvitaan navetassakin
 
				Anna Jalas-Karjalainen
Mitä huomioida, kun käyttää lietteestä separoitua kuivajaett…
Tilityshinnan noston taustalla liiketoiminnan onnistuminen j…
Vastuullisuusohjelman vapaaehtoisista toimista jokaiselle jo…
 
				Ilkka Pohjamo
Tavoitteena hiilineutraalius
Monien mahdollisuuksien lisäarvojauheet
Turvepeltojen päästöjä voidaan pienentää oikeanlaisella vilj…
Haastavaan toimintaympäristöön sopeutuen
 
				Sauli Lähteenmäki
Viljava maa on maamiehen ja ilmaston turva
 
				Juha Nousiainen
Innovaatioiden äärellä
Maatalous voi olla ilmastokriisin suurin kärsijä
 
				Juha Nousiainen
Helppoa kuin rehunteko?
 
				Anna Jalas-Karjalainen
Ratkaisuja asiakkaita kuunnellen
 
				Annikka Hurme
Rakennekehitys tulee jatkumaan
 
				Pentti Suokannas
Tehokkaat ja kannattavat tilat eivät katoa
Yhteyttäminen on hiiliviljelyn perusta
 
				Anu Artjoki
Mummin ja ukin perintö elää laatumaidossa
Miten pitoisuudet ja maidon laadun saa säilytettyä kesäkaude…
Maitokauppa jatkuu vahvana maailmanmarkkinoilla
Näkökulmia maidontuotannon kustannuksiin
 
				Ilkka Pohjamo
Mainettaan parempi metaani
 
				Juha Nousiainen
Arjen työhön iloa ja voimaa
 
				Anu Artjoki
Vastuullisuus Ruotsin markkinoilla
Luonnon hupeneminen uhkaa ruokaturvaa
Tehokkuus ja hinnat kannattavuuden ytimessä
 
				Jarno Kämäräinen
Kohti valoisampaa vuotta 2021
 
				Annikka Hurme
Miten tilan valkuaisomavaraisuutta voi parantaa?
 
				Sari Perälä
Julkisten elintarvikehankintojen vastuullisuuskriteerit uudi…
 
				Heidi Huttunen
Paljon opittavaa ja rehukkaita juttuja
 
				Anna Jalas-Karjalainen
Huomio tuotantokustannuksiin
 
				Ilkka Pohjamo
EU:n yhteinen maatalouspolitiikka linjaa kansalliset strateg…
 
				Riitta Brandt
Tämä on varsinainen perheyritys
Maidontuotannon kannattavuus omistajastrategian ytimessä
 
				Sauli Lähteenmäki
Strategia kertoo meille yhteisen suunnan
 
				Annikka Hurme
Vastuullisuusloikka
 
				Ilkka Pohjamo
Muutos on mahdollisuus
 
				Anu Artjoki
Milloin työ on tehokasta?
 
				Tero Kanala
Peräkylän tilaa kehitetään pienin askelin, hyvinvointi edell…
 
				Anna Jalas-Karjalainen
Ruoantuotannon supervirasto toteuttaa EU:n ja hallituksen oh…
Työeläketurvaa nyt myös maitotilojen työntekijöille
 
				Anna Jalas-Karjalainen
Yrityksille sileämpi tie maailmalle
Edelläkävijä maito- ja elintarvikealan innovatiivisissa ratk…
 
				Annikka Hurme
Maatalouspolitiikka ja Pellolta pöytään -strategia
 
				Riitta Brandt
Johtamisen merkitys korostuu sopimustuotannossa
 
				Ilkka Pohjamo
Suomalainen ruoka ansaitsee arvonsa
 
				Anu Artjoki
Valion omistajastrategia uudistui
 
				Pentti Suokannas
Maitoa sukupolvien ketjussa
 
				Anna Jalas-Karjalainen
Tutkimus lannan käsittelyn hyödyistä
 
				Anna Jalas-Karjalainen
Miten säilörehulla voidaan vaikuttaa maidon pitoisuuksiin?
Sopimustuotanto tehostaa toimintaamme
 
				Vesa Kaunisto
Keskellä poikkeuksellista kevättä
 
				Annikka Hurme
Valioryhmä siirtyy sopimustuotantoon
 
				Ilkka Pohjamo
Maailma muutoksessa
 
				Anu Artjoki
Minkälaiselta alalta korjuuaikanäyte tulisi ottaa?
 
				Sari Perälä
Hiilineutraalin maitoketjun kuulumiset
 
				Juha Nousiainen
Meijerikentän kuohuissa
 
				Anu Artjoki
Laatumaitoa kolmannessa polvessa
 
				Anna Jalas-Karjalainen
Uudistumista 115 vuotta
 
				Annikka Hurme
Parhaat palkinnot tulevat arkisesta tekemistä
 
				Anna Jalas-Karjalainen
Lisäarvojauheet Valion liiketoiminnassa
 
				Anna Jalas-Karjalainen
Voimakas ilmastonmuutoskeskustelu vaikuttaa kulutustottumuks…
 
				Jarno Kämäräinen
Maitosektori kehittyy ja kiinnostus alkutuotantoa kohtaan ka…
 
				Ilkka Pohjamo
Euroopan vihreä politiikka
 
				Riitta Brandt
Edunvalvonnassa tarvitaan yhä syvempää yhteistyötä
Valio Artturi® -näytepussit ovat jo käytössä
 
				Minna-Kaisa Maunumaa
Vastuullisesti vahva Valioryhmä
 
				Sauli Lähteenmäki
TOIMITUSJOHTAJALTA: Maitomaailma politiikan ja ilmastokeskus…
 
				Annikka Hurme
Johda tiedolla ja varaudu poikkeustilanteisiin
 
				Ilkka Pohjamo
Hiilineutraalin maitoketjun kuulumiset
 
				Juha Nousiainen
Voiko vierivä kivi sammaloitua?
 
				Anu Artjoki
Airbusin valtiontuista rangaistustullit EU-juustoille
Vastuullisuus Valio brändin ytimessä
Miten paljon automaattilypsyn osuus on kasvanut Pohjoismaiss…
 
				Esa Manninen
Uudet avaukset vastaavat kysyntään
 
				Annikka Hurme
Huimia tuottavuusloikkia
 
				Pentti Suokannas
Valoisin mielin sisäruokintakauteen
 
				Anu Artjoki
Kauppapolitiikka mutkistaa maitomarkkinoita
 
				Riitta Brandt
Isoja askeleita vastuullisuudessa
 
				Ilkka Pohjamo
Miten estetään kuivien rehujen lämpeneminen syötössä?
 
				Sari Perälä
Vierihoidolla hyvä alku vasikalle
Osuuskunta Maitosuomi
Hillittyä kasvua Euroopassa
Tehostaminen vastuullisesti hankintojen ytimessä
 
				Anu Artjoki
Miten maitohuoneen lämpötila vaikuttaa tilasäiliön sähkönkul…
 
				Kaj Nyman
Vastuullisuustekoja ja tehokkuusajattelua
 
				Annikka Hurme
Lisää faktoja keskusteluun
 
				Vesa Kaunisto
Lanta kiertoon ja biokaasuksi
 
				Juha Nousiainen
Euroopan maidontuotanto kasvussa
Yhteistuumin työtä maitoketjun ja jäsenten parhaaksi
 
				Anu Artjoki
Digitaalisen arvoketjun arkkitehti
 
				Anu Artjoki
Kehittyviä palveluita
 
				Anu Artjoki
Monia mahdollisuuksia uuden oppimiseen
 
				Ilkka Pohjamo
Hankalat hometoksiinit
Talviulkoilu ilahduttaa lehmiä ja hoitajia
Tuoreen maitojauheen hinta korjaantui
Rakennamme strategiaa yhdessä
 
				Jarno Kämäräinen
Tilusjärjestelyt
 
				Ilkka Pohjamo
Lantabiokaasu edistämään vähähiilistä liikennettä
 
				Juha Nousiainen
Kohti hiilineutraalia maitoa
 
				Anu Artjoki
TOIMITUSJOHTAJALTA: Resurssitehokkuutta ja lisätuottoja
 
				Annikka Hurme
Kauppasopimuksista apua vientiin, kiitos!
 
				Riitta Brandt
IT ja talous tiiviisti strategian ytimessä
 
				Anu Artjoki
Uudet omistajayrittäjät tutustuivat Valioon
 
				Anu Artjoki
Navettaseminaari – Kuinka investoit järkevästi?
Toiminnan tehostaminen monen tekijän summa
 
				Annikka Hurme
Maailmanmenoa
 
				Sauli Lähteenmäki
Nurmen edut tuotava ilmastokeskusteluun
 
				Juha Nousiainen
Teknologia muuttaa maitoalaa
 
				Ilpo Lukkarinen
Sopivan kokoinen siilo oikeaan paikkaan
Lisää tehokkuutta koko ketjuun
 
				Anu Artjoki
Datan yhdistäminen ohjaa toimintaa
 
				Anu Artjoki
Miksi navetan rakennusprojektissa tarvitaan valvojaa?
Miten varmistan rehujen soijattomuuden?
 
				Heidi Huttunen
Luomutila pisti ison vaihteen silmään
Kuinka pian lehmän voi lypsää antibioottituubin laiton jälke…
 
				Kaj Nyman
Petokärpäset maitotilan apureina
Laatumaitoa tinkimättömällä työllä
 
				Anu Artjoki
Laidunkausi lähestyy: näyteikkuna valiolaiselle tuotannolle
 
				Juha Nousiainen
Säilörehulla hyvään tulokseen
50 vuotta laatumaitoa Iijoen törmältä
Valiolainen maitoketju täysin soijattomaksi
 
				Juha Nousiainen
Huippulaatua euroja unohtamatta
 
				Ilkka Pohjamo
Miten ruisvehnä soveltuu lypsylehmien ruokintaan?
Valion Navettaseminaari opasti energiatehokkuuteen
Valio edistää eläinten hyvinvointia
 
				Anu Artjoki
Laatu ja laadunvarmistus kehittyvät käsi kädessä
 
				Juha Nousiainen
Miten hoitaa utaretulehduskipua?
 
				Ann-Helena Hokkanen
Saako yhden neljänneksen solumaidon erotella?
 
				Esa Manninen
Leipälajina säilörehu
Lietelanta hyötykäyttöön
 
				Juha Nousiainen
Valion navettaseminaari keräsi asiantuntijat
 
				Anu Artjoki
Valioryhmän tila sai nurmipalkinnon KoneAgriassa
Miten estää seosrehun lajittuminen?
Miten nopeasti säilörehua voi paalauksen jälkeen käyttää?
Miten mittaan seleenin määrän tankkimaidosta?
 
				Kristiina Sarjokari
Eroon hiehoautomaatista
Laitumelta robotille
 
				Anu Artjoki
Milloin karjatilan vesi on analysoitava ja millaista veden o…
Mikä on sopiva maidon ureapitoisuus?
 
				Juha Nousiainen
Navettaseminaari – investoinnit kiinnostavat taas
Aiheuttaako lannan levitys riskin maidon laadulle?
Tuotoksen takaa laadukas rehu
Nurmitaloudessa maitotilan mahdollisuudet
 
				Juha Nousiainen