Startti-tuotteet

Startti tuoteperhe pitää sisällään vasikoiden alkukasvatukseen käytettävät rehuvalmisteet.

Startti tuotteet vasikkasi hyvinvointiin

Kotimaiset maitopohjaiset juomarehut kannattavaan vasikankasvatukseen - maitotiloille ja ammattimaisille vasikkakasvattamoille.

Lehmän maito on vasikan juomana ylivoimainen. Miksi sitten maitotilojen kannattaa edes harkita muuta vaihtoehtoa? Siksi, että meijeriin kelpaavaa maitoa ei kannata vasikoille normaalioloissa pitkään juottaa.

Vasikkakasvattamoissa juomajauheen pelkkä edullinen hinta ei merkitse kasvatuksen parasta kannattavuutta. On tärkeää ottaa huomioon juoma kokonaisuutena ja huomioida sen kasvuvaikutus sekä vaikutus vasikoiden terveystilaan.

Maitopohjaiset, vasikan luontaiset juomat kasvattavat nopeasti ja terveesti sekä antavat kasvattajalle parhaan taloudellisen tuloksen.

Startti tuotteet valmistetaan Suomessa

Startti juomarehut valmistetaan Suomessa A-Rehun Varkauden tehtaalla. Startti juomarehun raaka-aineet ovat aina kotimaisia Valion maitojauheita. Starttiin käytettävät jauheet tulevat Valion Joensuun, Lapinlahden, Seinäjoen ja tarvittaessa myös Haapaveden tehtailta.

Vasikan elimistö on miljoonien vuosien aikana kehittynyt käyttämään maitoa. Siksi se on luonnollisin ja terveellisin vaihtoehto, joka tuottaa parhaan tuloksen. Raaka-ainelähde on tästä johtuen oleellisen tärkeä rehun laatua arvioitaessa

Parhaimmat vasikanjuottorehun raaka-aineet

Parhaimmat vasikanjuottorehun raaka-aineet pohjautuvat tarkasti suunniteltuun maito- ja herajauheen yhdistelmään. Startti maitojuoman pääkomponentit ovat rasvaton maitojauhe, kirnumaitojauhe ja herajauhe.

Täysmaito sisältää niin sanottua kaseiinivalkuaista. Kuoritun maidon valkuainen on näin ollen myös 80 %:sti kaseiinia. Kaseiini juoksettuu vasikan juoksutusmahassa olevan juoksetteen ansiosta. Hera puolestaan saadaan meijerin juuston tuotannon sivutuotteena, se ei sisällä lainkaan kaseiinia. Heran proteiinit ovat hyviä lihaksen kasvattajia. Pelkän herapohjaisen juoman antaminen toimii parhaiten juottokauden loppuvaiheessa olevilla vasikoilla.

Kasvipohjaiset valkuaiset, kuten soija- ja vehnäproteiinit eivät korvaa suoraan maidosta saatavaa valkuaista ja niiden tuottama kasvutulos on maitoraaka-aineita vaatimattomampaa. Maitopohjaisesta juomarehusta tehty juoma on vasikoille luontaista ravintoa ja sillä saadaan hyvät kasvatustulokset. Kotimaiseen maitoon perustuvat juottorehut ovat myös hinnaltaan kilpailukykyisiä ja tukevat kotimaista maidon- ja naudanlihantuotantoa.

Startti ainoa kotimainen juomarehu

Startti on markkinoiden ainoa kotimainen juottorehu. Startin raaka-ainepohja ja tuotanto perustuvat suomalaiseen osaamiseen. Tuotteen tuotekehitys, myynti, markkinointi ja tuotemerkki ovat Valion vastuulla ja valmistuksesta vastaa A-Rehu. Esimerkkinä laadusta on laatujärjestelmä, joka mahdollistaa erinomaisen jäljitettävyyden. Jopa jokainen säkkimme on erikseen numeroitu ja pystymme jäljittämään tuotteen raaka-ainelähteille saakka.

Startti -juottorehujen rasva

Startti-juomajauheiden rasva koostuu maitoraaka-aineista tulevasta maitorasvasta sekä lisätystä kasvirasvasta. Maitoraaka-aineista tulevan rasvan lisäksi jauheeseen lisätään kasvirasvaseosta täydentämään vasikan rasvan ja energian tarvetta. Kasvirasvaseos on GMO-vapaata kuten muutkin vasikan juomajauheen raaka-aineet. Se on valmistettu puhdistetuista, kiinteistä rasvoista. Seoksen rasvahappokoostumus on suunniteltu optimaaliseksi vasikan kasvua ajatellen, jolloin se toimii erinomaisesti maitorasvan korvikkeena. Sen tekniset ominaisuudet on kehitetty jauheiden valmistukseen ja käyttöön parhaiten sopiviksi.