Startti Mysli

Startti Mysli on uuden tyyppinen vasikoiden alkukasvatusrehu. Myslin käytön tavoitteena on saada vasikoiden pötsin kehitys nopeutumaan siten, että vasikka kehittyy turvallisesti ja nopeasti karkearehujen käyttäjäksi.

Vasikoille käytetään hyvin yleisesti mysli-tyyppisiä ensirehuna ympäri maailman. Suomessa käytäntö on ollut harvinaista, vaikka vähäisetkin kokemukset ovat olleet lupaavia.

Startti Myslin tuoteseloste >

Startti Mysli yksinkertaistaa vasikoiden ruokintaa: Startti maitojuoma ja Startti Mysli ovat tehokas pari vasikoiden ruokinnassa. Lisäksi tarvitaan vain vettä, ja hyvää heinää tai säilörehua vapaasti tarjolle.

Tuotetta on saatavissa meijereiden myymälöistä tai maitoautokuljetuksina. Lavatoimituksina Startti Mysli voidaan toimittaa suoraan tilalle 600 kilon erissä Startti-juottorehujen tavoin.

Jo nimestä voi päätellä, että tuote on ulkoisesti "karkeaa" samaan tapaan kuin ihmisille tarkoitetut myslit. Startti Mysli sisältää paahtamalla kypsennettyä maissia, vehnähiutaleita, rapsirouhetta ja ohraa. Lisäksi se sisältää kivennäis- ja hivenaineet.

Kulutus vasikkaa kohden on noin 10 kiloa eli kustannus on noin 13 €/vasikka sisältäen alv:n.

Tuotteen valmistaa Schauman Agri International GmbH Saksassa. Tuote on GMO-vapaa.

Tärkein tavoite on saada vasikoiden juoton aikainen ruokinta mahdollisimman ongelmattomaksi. Vasikat alkavat syödä napostelemaan sitä jo ensimmäisellä elinviikollaan. Tuotteen käyttöä suositellaan jatkettavaksi noin 6 viikon ikään saakka ja sitten sopivasti siirretään vasikat vaikka ns. Mulli 1 -rehuun tai muille väkirehuille.

Esimerkkitaulukko vasikoiden ruokintaohjelmasta >