Siirry sisältöön
Hyvinvointi

Villikkalassa jalostetaan vastuullisuutta

Villikkalassa jalostetaan vastuullisuutta

Orimattilassa on tila, jossa satojen vuosien perinteet yhtyvät moderniin ajatteluun. Kyöstilän pariskunta uskoo luomuun, lähituotantoon ja vastuullisuuteen – ihan kuten Valion asiakas K-ryhmäkin.

K-ryhmän yhteiskuntasuhdejohtaja Eeva Salmenpohja (vas.) ja maitotilayrittäjä Outi Kyöstilä arvostavat molemmat työssään vastuullisia toimintatapoja, lähiruokaa ja tuotannon kasvollisuutta.

”Vastuullisuuden edellytys on, että tilalliset voivat hyvin.”

”Suomalaisilla on korkea luottamus kotimaiseen ruokaan, eikä syyttä”, K-ryhmän tavarakaupan johtaja Harri Hovi sanoo. Meillä on korkeat tuottamisen standardit ja lainsäädäntö.

”Lypsylehmät pääsevät ulkoilemaan myös talvella, ja ruokinnassa siirrytään luomurehuihin.”

”Eläinten hyvinvoinnin ylläpidossa on tärkeää pitää perusasiat kunnossa: eläimet ovat puhtaita, niillä on ravintoa, tilaa ja rauhaa”, Outi Kyöstilä sanoo.

Ensi vuonna Kyöstilän tilalta alkaa virrata Valiolle luomumaitoa, jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan.

Yrittäjä Outi Kyöstilä (oik.) kertoo K-ryhmän yhteiskuntasuhdejohtaja Eeva Salmenpohjalle (kesk.) ja Valion markkinointi- ja viestintäjohtaja Ann-Mari Hämäläiselle lypsyrobotin toiminnasta.