Hevosharrastus löytyi uudelleen

Kouluratsastus vei maitotilayrittäjä Johanna Rauhalan, 47, mennessään.

"Minulla oli vuosien tauko ratsastuksesta. Kun tulimme Sieviin tilaa jatkamaan, oli isäntäkin sitä mieltä, että maalaistalosta pitää hevonen löytyä. Yhdeksän vuotta sitten talliin kotiutui ensimmäinen oma hevonen, Sultan of Swing. Nyt tallissa asustavat 17-vuotias tamma Calliope ja ruuna Creston. Laumaan kuuluu myös shetlanninponi Noble of Nenya.

Kilpailen kouluratsastuksessa seura- ja aluetasolla. Creston on 17-vuotias opetusmestari eli pitkälle koulutettu ratsu, joka opettaa ratsastajaansa. Se on kasvanut Saksassa ja kilpaillut Virossa. Suomessa olen sen toinen omistaja.

Vaikka olin ratsastanut vuosia, Crestonin iso liike oli alussa hyvin haastavaa. Asetin tavoitteeksi, että pystyisin kilpailemaan Crestonin kanssa vaativampia luokkia. Seuraavaksi tavoitellaankin sitten parempia ratoja ja prosentteja! Toki vanha kuomani Calliope on myös opettanut minulle valtavasti, ja sen kanssa alun perin aloitinkin kisaamisen jokunen vuosi sitten.

Hevosharrastus on antanut todella paljon. Tilalla on paljon eläimiä, mutta hevoset ovat kuitenkin aivan oma juttunsa. Hevosen selässä ja niitä hoitaessa työasiat unohtuvat. Kilpailut ovat tuoneet harrastukseen uutta kipinää ja tavoitteellisuutta, ja lajin kautta olen saanut hyviä ystäviä. Kisamatkat ovat myös laatuaikaa tyttäreni kanssa. Hän ei harrasta ratsastusta, mutta toimii avustajana kisoissa.

Seura- ja aluetasoilla kisataan taitotason mukaan sukupuolesta ja iästä riippumatta, joten samassa sarjassa voivat kilpailla 10-vuotias tyttö tai 67-vuotias mies – tässä lajissa ei ikä ole este!”