Siirry sisältöön
Johtaminen

Valion varautuminen kriisitilanteeseen

Valion varautuminen kriisitilanteeseen
Anna Jalas-Karjalainen
Copywriter, toimituspäällikkö

Valio Oy

Koronavirus on myllertänyt maailmantaloutta, kulutustottumuksia ja yksittäisen ihmisen elämää. Miten Valion varautuminen kriisitilanteessa on sujunut ja mitä olemme oppineet?

Vuodenvaihteessa tuskin kukaan osasi odottaa, että Euroopassa suljettaisiin kouluja, ravintoloita ja kiellettäisiin kokoontumisia siinä mittakaavassa kuin vuonna 2020 on nähty. Kriisi on koetellut monia suomalaisia myös taloudellisesti.

Kriisitilanne pakotti Valion yrityksenä tarkentamaan ja muuttamaan monia ohjeistuksiaan, käytäntöjään ja rutiinejaan nopealla aikataululla alkutuotannosta johtotasolle.

Kysyimme Valion eri tehtävissä työskenteleviltä asiantuntijoilta, miten kriisiin varautuminen on näkynyt heidän tehtävissään ja millaisia haasteita on viime kuukausina taklattu. Vierailemme myös Pielavedellä Kotalan maitotilalla, jossa tautisuojaan on kiinnitetty erityistä huomiota.

Poikkeusaika on muuttanut HR- eli henkilöstötyön suuntaa

Marianne Tammela

Henkilöstöjohtaja, Valio Oy

Seppo Morander

Turvallisuuspäällikkö, Valio Oy

Taneli Mero

Logistiikkajohtaja, Valio Oy

Minna-Kaisa Maunumaa

Kehitysvastaava, Valio Oy, Seinäjoen aluelaboratorio

”Utaretulehdusmääritystarvikkeiden saatavuudessa on ollut suuria ongelmia, koska määrityksissä käytetään samoja muovitarvikkeita kuin koronatestauksissa.”

Ilpo Lukkarinen

Toimitusjohtaja, Osuuskunta Maitosuomi

Jorma Rajakangas,

Valmakaupan osto- ja markkinointivastaava, Osuuskunta Maitosuomi

Haluamme aktivoida tuottajia pitämään myös omia varmuusvarastoja kriittisistä tuotteista

Hanna Laitinen

Kehityspäällikkö, Valio Oy

Maitotilayrittäjä Päivi Lukkarinen Kotalan tilan toimistolla. Kuva: Jouni Lukkarinen