Valio edistää alkutuotannon varautumista yhteistyöverkostossa

Valio on elintarvikehuollon näkökulmasta huoltovarmuuskriittinen toimija, joka toimii Huoltovarmuusorganisaation alkutuotantopoolissa. Osana yhteistyötä Valio järjestää koulutusta ja tuottaa ohjemateriaaleja maitotilojen kriisivarautumisen tueksi. Alta voit ladata oppaat ja ohjeemme sähkökatkoihin varautumisesta, varavoiman käytöstä ja säteilyturvasta maitotiloilla.

Valio on elintarvikehuollon näkökulmasta huoltovarmuuskriittinen toimija. Valio on Huoltovarmuusorganisaation alkutuotantopoolissa ja osallistuu aktiivisesti sidosryhmäyhteistyöhön alkutuotannon varautumista edistämiseksi.

Osana tätä yhteistyötä Valio järjestää koulutusta ja tuottaa ohjemateriaaleja maitotilojen kriisivarautumisen tueksi. Valion, Huoltovarmuuskeskuksen ja ProAgrian välisenä yhteistyönä ovat syntyneet oppaat varavoiman käytöstä maatiloilla, sähkökatkoihin varautumisesta ja säteilyvaaraan varautumisesta sekä videotietoiskut varavoiman käytöstä maatiloilla.

Painettuja varautumismateriaaleja jaetaan maitotiloille maitoautojen mukana kevään 2023 aikana. Lisäksi alkutuotannon varautumista tukevia materiaaleja on koostettu Valmaan, kohtaan ”Maitotilojen kriisivarautuminen”.

Voit ladata oppaat sekä tiiviin ohjesivun alta suomen- tai ruotsinkielisinä:

Johtaminen
Kiertotaloudessa ei mitään mene hukkaan
Johtaminen
Alkutuotannon vastuullisuusohjelma kehittyy ajassa
Johtaminen
Kustannusten hallinta avain maitotilayrityksen menestykseen