Valio Artturi® -näytepussit ovat jo käytössä

Rehunäytteiden uudistuneet näytepussit alkavat olla jakelupisteissä.

Uudistuneessa rehunäytepussissa on sama viivakoodi kahdessa kohdassa. Seuraavassa painoksessa on huomioitu kaksikielisyys.

image

Uudistuneessa pussissa on valmiiksi painettu viivakoodi. Se on pussissa kahdessa kohdassa, pussin repäisyreunan yläosassa ja pussin keskiosassa. Lisäksi pussissa on ruudukko lisämäärityksille.

Valio tekee parhaillaan yhteistyötä ohjelmistotoimittajien kanssa, jotta viivakoodia voidaan tulevaisuudessa hyödyntää näytetietojen lähettämiseen.

Tavoitteena on, että näytteen tunnistetiedot voi tallentaa viivakooditiedon taakse lukemalla viivakoodi Valmaan kännykällä tai viivakoodilukijalla ja lähettää tiedot sähköisesti laboratorioon. Tällöin erillistä paperisaatetta ei tarvita.

Sähköisen tiedon lisäksi laboratoriossa tarvitaan näytteiden esilajittelua varten pussiin ruksattava lisämääritystarve. Tämä tieto auttaa lajittelemaan näytteet muun muassa analysointiin tarvittavan näytemäärätarpeen mukaan.

Tämä lisämääritystarve tulee antaa myös sähköiseen muotoon.

Pussin yläreunan repäisyliuska on suunniteltu laboratorion käyttöön.

Sähköisen näytetietojen lähetyksen alkamisesta tiedotetaan erikseen Valmassa. Siihen asti rehunäytteen mukaan täytyy tulostaa paperinen saate.

Pääkuva: Janne Viinanen

Katso lisää artikkeleita

Asiantuntija vastaa
Laiduntaminen ja vapaa jaloittelu kiinnostaa kuluttajia
Asiantuntija vastaa
Annosteletko säilöntäainetta sopivasti?
Asiantuntija vastaa
Miten tunnistaa pikkuvasikan verenmyrkytys?