Uutta tutkimusta luomumaidosta
Toinen tutkimushanke tarkastelee mahdollisuutta nostaa maidon jodipitoisuutta, toisessa tutkitaan ruokinnan vaikutusta maidon koostumukseen ja verrokkeina ovat luomu- ja tavanomainen maito.
Luomumaidon jodipitoisuuden nostaminen merilevän avulla
Maito on tärkeä jodin lähde ihmisten ruokavaliossa. Valio ja Helsingin yliopisto ovat mukana kansainvälisessä hankkeessa, jossa kartoitetaan mahdollisuutta nostaa luomumaidon jodipitoisuutta rehuun lisättävän merilevän avulla.
Tutkimushankkeen taustatiedoksi valiolaisilta maitotiloilta (20 luomutilaa ja 20 tavanomaista tilaa) kerätyistä maitonäytteistä analysoitiin jodipitoisuudet. Suomalaisen luomumaidon jodipitoisuus ei ollut lähtökohtaisesti pienempi kuin tavanomaisesti tuotetun maidon.
EIT Food on eurooppalainen ruokatuotannon suuri kehityshanke. Mukana on johtavia yrityksiä, tutkimuslaitoksia ja yliopistoja 13 maasta.
EIT Food on eurooppalainen ruokatuotannon suuri kehityshanke. Mukana on johtavia yrityksiä, tutkimuslaitoksia ja yliopistoja 13 maasta.