Tule mukaan Terve vasikka -tutkimukseen vasikoiden vastustuskyvyn parantamiseksi!

Kolmasosalla suomalaisista lypsykarjatilojen vasikoista on matala ternimaidon kautta saatu vasta-ainetaso. Vasikoiden vastustuskyvyn ja elinvoiman parantaminen esimerkiksi laatuvasikkakasvatuksen avulla on tärkeää niiden tulevan hyvinvoinnin, terveyden ja kasvun kannalta. Ilmoittaudu mukaan tärkeään Terve vasikka -tutkimukseen ja vastaa kyselyyn!

Helsingin yliopiston eläinlääketieteellinen tiedekunta on käynnistänyt yhdessä suomalaisten elintarvikeyritysten kanssa (Valio Oy, Atria, HKScan ja Snellman) maa- ja metsätalousministeriön rahoittaman Terve vasikka -tutkimushankkeen. Hankkeessa selvitetään lypsykarjatilojen vasikoiden alkuhoitoa ja etsitään keinoja pikkuvasikoiden emältä saamien vasta-aineinetasojen parantamiseksi. Lisäksi testataan laatuvasikkakasvatuksen vaikuttavuutta suomalaisessa välitysvasikkaketjussa.

Tutkimushankkeen tavoitteena on parempi vasikkaterveys lypsykarjatiloilla ja naudanlihantuotantoketjussa, jolloin vasikoiden antibioottien käyttömäärää saataisiin vähennettyä. Tilat voivat osallistua hankkeeseen täyttämällä sähköisen kyselyn marraskuun 2021 loppuun mennessä.

Tule mukaan tärkeään tutkimukseen ja vastaa kyselyyn!

Kaikki vastaukset käsitellään nimettöminä, ja vastaamisen jälkeen voit halutessasi osallistua palkintojen arvontaan ja kertoa kiinnostuksestasi lypsykarjatiloilla tehtävään jatkotutkimukseen.

Vastaa suomenkieliseen kyselyyn tästä

Vastaa ruotsinkieliseen kyselyyn tästä

Mikäli sähköinen kysely tuntuu vieraalta tavalta osallistua, pyydettäessä vastaaminen onnistuu myös paperilla ja postitse palauttaen.

Lisätiedot: Eläinlääkäri, tohtorikoulutettava Tuomo Kähkönen, tuomo.kahkonen@helsinki.fi, 050 314 9258, Terve vasikka –hanke, Eläinlääketieteellinen tiedekunta, Helsingin yliopisto

Lisätietoa tutkimuksesta löydät myös Valmasta.

Kuva: Ann-Helena Hokkanen