Siisteyden ylläpito tilalla – viisi vinkkiä

Kun tilan ympäristö on kunnossa, huomaat heti sen positiiviset vaikutukset työssä jaksamisessa sekä yleisessä viihtyvyydessä tilalla. Katso alta viisi vinkkiä siisteyden ylläpitoon tilalla.

1. Yleisilme

Tilasi ja sen ympäristö on käyntikorttisi. Se viestittää samalla, kuinka asiat ovat muutenkin tilalla hallinnassa. Tavarakasat ja rojut eivät luo arvostusta vaan latistavat hyvänkin tilan imagoa. Vaikutus omaan viihtyvyyteenkin on suuri. On paljon mukavampi tulla navetalle, kun paikat ovat kunnossa.

2. Inventaario

Samalla, kun järjestelet tilasi ympäristöä, tee inventaario tavaroista. Hävitä asianmukaisesti turhat ja rikkonaiset tavarat. Jäljelle jääneiden tavaroiden lajittelu ja inventaario on tärkeää, jotta tiedät mitä kaikkea tilalle on jo hankittu ja mistä ne löytyvät.

3. Järjestely ja järjestys

Aloittaminen voi olla hankalaa, jos tavararöykkiöt ovat valloittaneet lähiympäristön. Kun toimeen ryhtyy, näkee saman tien työnsä tuloksen. Jos vain mahdollista, pyydä apuvoimia, jotta työ edistyy joutuisasti. Varaa siirtolava tai tee peräkärryyn kaatopaikalle menevien tavaroiden kuorma. Pidä huoli, ettei tavaroita vain siirrellä paikasta a paikkaan b – ja pian on toisaalla rojukasat odottamassa.

4. Ylläpito

Jotta paikat pysyvät järjestyksessä, on opeteltava toimintatapa, jossa käytön jälkeen tavarat viedään heti niille kuuluville paikoilleen. Tämä koskee niin tilan väkeä kuin muitakin tilalla työskenteleviä. Tavarat löytyvät heti, eikä aikaa kulu turhaan niiden etsimiseen. Hanki navetalle siisteyden ylläpitämiseksi hyvät työvälineet, jotta viikoittainen puhtaanapito on helpompaa ja miellyttävämpää tehdä.

5. Nauti työsi tuloksesta

Siistiin pihaan on kiva tulla – ja miten paljon mukavampi on mennä navetalle töihin, kun vastassa ei ole rojukasat vaan siisti ympäristö! Lopuksi nauti työsi tuloksesta. Toivottavasti uudet toimintatavat siisteyden suhteen jäävät pysyviksi arjessasi.

Johtaminen
Kiertotaloudessa ei mitään mene hukkaan
Johtaminen
Alkutuotannon vastuullisuusohjelma kehittyy ajassa
Johtaminen
Kustannusten hallinta avain maitotilayrityksen menestykseen