Rautalankabändien keikkakuvaaja

Katri Karviselle rautalankabändien keikkojen kuvaaminen on täydellinen irtiotto maitotilayrittäjän arjesta.

Musiikin kuuntelu ja keikoilla käyminen ovat Katri Karvisen rakkaita harrastuksia.

”Rautalankamusiikki eli sähkökitaravetoinen instrumentaali- tai iskelmämusiikki on minun juttuni”, hän kertoo.

Katri on liittänyt musiikin kuunteluun toisenkin taiteenlajin, valokuvauksen; hän on harrastanut rautalankabändien keikkavalokuvausta yli 20 vuotta. Nykyään bändit toivottavat Katrin tervetulleeksi keikoilleen kuvaamaan ja liikkumaan vapaasti keikkapaikan tiloissa. Esimerkiksi Agents-yhtye nimesi Katrin Tullikamarin keikan viralliseksi kuvaajaksi tämän pyydettyä kuvauslupaa.

”Bändi saattaa ilmoittaa minulle, että nimi on listassa, mikä tarkoittaa, että ota kamera mukaan ja tule keikalle ottamaan meistä kuvia”, Katri naurahtaa. Toki hän menee keikoille myös muuten vain – mutta ei koskaan ilman kameraa.

”Tallennan sen, mitä keikoilla tapahtuu. Liikun yleisön joukossa, eikä artistikaan tiedä, missä menen, jotta saan parhaat luonnolliset kuvat.”

Katrilla on ammattilaistason kuvauskalusto tehokkaine objektiiveineen.

”Saan bändeiltä kiitosta siitä, että ne voivat hyödyntää kuviani printtikoossa. Yksi bändi esimerkiksi sai kuvistani keikkajulisteen.”

Eniten Katri käy keikoilla Tampereella ja sen lähialueella, koska hänen pitää ehtiä kotiin aamu- ja iltalypsyille. Maitotilalle suunniteltu lypsyrobotti toisi harrastukseen lisää liikkumatilaa.

Kommentit

KUKA

Katri Karvinen

Veittoo-Paavolan tila Tampereen Teiskossa

Katri on maitotilayrittäjä 50 lehmän sukutilallaan yhdessä aviomiehensä kanssa. Perheeseen kuuluu kolme lasta ja Katrin äiti. Seuraa Instagramissa: @veittoontila

Parasta harrastuksessa... Kun lähden keikkapaikalle, työt unohtuvat ja pää nollaantuu.

Mistä kipinä... Näin joskus vuosia sitten Stefan Bremerin kuvia Topi Sorsakosken ja Agentsin levyjen kansiksi. Ajattelin, että olisipa hienoa oppia itsekin ottamaan tuollaisia kuvia.

Tätä ihmiset eivät tiedä... Keikoilla monet yllättyvät kuullessaan, etten ole ammattivalokuvaaja vaan maidontuottaja ja että minulla on lehmiä.

Mitä haluaisit saavuttaa... Haluaisin joskus tulevaisuudessa pitää valokuvanäyttelyn ja vedostaa sinne omia kuviani. Sitä tulee muuten tehtyä todella vähän.

Vinkkisi aloittelijalle... Bändeiltä tulee pyytää lupa kuvaamiseen. Sitten vain rohkeasti kokeilemaan! Jos haluaa printtikelpoisia kuvia, pitää olla kunnon kamera, mutta kännykälläkin kuvaamisen voi aloittaa – heti ei kannata ostaa kalleimpia välineitä.

Teksti: Susanna Cygnel

Vapaalla
Nykytanssin hurmaa Ollinahon tilalla
Vapaalla
Rohkeutta musiikista
Vapaalla
Kilpa-ajoa jäällä ilman jarruja