Laulu siivittää yrittäjää vapaalla

Maitotilayrittäjä Johanna Kivelä musisoi ystävien kanssa perustetussa Valossa.

”Olen laulanut kymmenisen vuotta perholaisessa lauluryhmä Valossa. Perustimme sen yhdessä toisen valiolaisen maitotilayrittäjä Niina Elglandin sekä Eija Ilvesahon ja Katja Anisimaan kanssa.

Esitämme hengellisiä ja populaarikappaleita sekä kansanlauluja. Yleensä meitä säestetään.

Meitä on pyydetty esiintymään kirkoissa ja vanhainkodeissa, Perhossa ja lähikunnissa. Omia konsertteja olemme pitäneet neljä: kirkossa ja kolme Peltokankaan työväentalolla.

Marraskuussa lauloimme joulunavauksessa Sääksjärven työväentalolla Vimpelissä. Joulukuussa Valoa kuullaan jälleen joululauluillallisella Koirasalmen luontotuvalla, Salamajärven kansallispuistossa.

Viime vuonna julkaisimme hengellisen omakustannelevyn. Tietoa meistä saa myös sosiaalisesta mediasta, kuten Facebookista.

Lauluryhmä Valo esiintyy muun muassa kirkoissa ja vanhainkodeissa. Edessä Johanna Kivelä (vas.) ja Eija Ilvesaho, takana Katja Anisimaa ja Niina Elgland (oik.). Kuva: Valon arkisto

Etukäteen stressaa ja jännittää, mutta keikoilla on juhlan tuntua.

Lauluryhmä sai alkusysäyksensä karaoketapahtumasta paikallisella Oksakosken kyläkoululla. Tunsimme toisemme jo lastemme kautta ja siksi, että olimme kaikki innostuneet laulamisesta.

Sitten läheisemme kuuli, että seurakunnassa tarvittaisiin laulajia ja vinkkasi nelikostamme kanttorille. Ensimmäisten esiintymistemme jälkeen kanttori pyysi meitä nimeämään ryhmämme, jotta erotumme.

Harjoittelemme tarpeen mukaan. Omia keikkojamme treenaamme kodeissamme, seurakunnallisia esiintymisiä kanttorin kanssa kirkossa, seurakuntatalolla tai vanhainkodilla, missä vanhukset samalla kuulevat lauluamme.

Harrastus on antanut elämääni ihania ihmisiä, ystäviä, ja vastapainoa arkiselle työlle. Etukäteen jännittää ja stressaa, mutta keikoilla on juhlan tuntua.”

Teksti: Anne Saarikettu