Altaassa fysiikka rasittuu ja mieli palautuu

Kilpailuvietti sai maitotilayrittäjä Petra Thodinin, 53, palaamaan kilpauinnin pariin.

Kilpailen aikuisuimarien masters-sarjassa. Kilpasarjoja on viiden vuoden välein 25-vuotiaista alkaen, yläikärajaa ei ole. Omat päämatkani ovat 50 m ja 100 m perhosuinti sekä 50 m ja 100 m vapaauinti.

Kilpauinti tuli elämääni jo lapsena Pietarsaaressa, ja sillä tiellä jatkoin kauppakorkeakouluun asti. Opiskeluaikoina meillä oli harrasteporukka, joka treenasi pari kertaa viikossa. Lasten myötä oma harrastukseni jäi tauolle, mutta sitten kuulin, että eräs vanha opiskelukaverini oli aloittanut kilpailemaan masters-sarjassa. Vanha kilpailunhaluni heräsi, ja niinpä 41-vuotiaana kaivoin vanhan harrastuksen naftaliinista.

Altaalla kroppa rasittuu mutta henkinen puoli palautuu. Viime vuosina olen uinut paljon Eetu Karvosen harjoitusohjelman mukaan, jossa jokaisella harjoituskerralla on oma teema ja fokus. Jos on huono päivä, murheet jäävät veteen, kun keskityn suoritukseen.

Uinti on kaikille hyväksi, se pitää tukilihakset kunnossa eikä rasita niveliä.

Aloittelevalle uimarille on tärkeintä oppia rentoutumaan vedessä. Jos jännittää kehoa, menee liikaa voimaa ja energiaa pinnalla pysymiseen. Kun sen oppii, voi alkaa parantaa tekniikkaa. Uinti on kaikille hyväksi, se pitää tukilihakset kunnossa eikä rasita niveliä.

Suomen masters-uimareilla on todella kiva porukka. Kisoja järjestetään kahdesti vuodessa, ja vaikka kilpailutilanteessa mitellään tosissaan, vapaalle vaihdetaan heti kisojen jälkeen. Silloin tavataan ja syödään hyvin. Kaikki lapseni ovat myös harrastaneet uintia, kaksi poikaani SM-tasolla. Nyt tyttäreni Emma käy kanssani masterseissa kisaamassa. Matkoilla meillä on paljon aikaa keskustella. Se on ollut meille mukavaa yhteistä aikaa.”

Vapaalla
Nykytanssin hurmaa Ollinahon tilalla
Vapaalla
Rautalankabändien keikkakuvaaja
Vapaalla
Rohkeutta musiikista