-
28.02.2017
Utareterveys hallintaan!
Valio Terveys -pienryhmässä keskusteltiin utaretulehdusten kustannuksista. Utareterveys hallintaan -pineryhmät kokoontuvat maaliskuussa Valiolle kaksipäiväiseen seminaariin.
-
22.02.2017
Hyvällä laskupäällä nurmisadot nousuun
Maitotilayrittäjät Niina ja Antti Yli-Ojanperä johtavat Ilmajoen keskustassa Uusitalon maitotilaa. Lyhyt nurmikierto ja tehokas peltotyöskentely siivittävät tilan yli 10 000 kuiva-ainekilon nurmisatoihin.
-
22.02.2017
Tavataan Valiolla
TOIMITUSJOHTAJALTA: Asiakkaan odotuksiin ja toiveisiin vastattava
Valiossa luotiin vuonna 2016 pohjaa kannattavalle kasvulle vientimarkkinoilla, ja tänä vuonna uskomme monen hankkeen pääsevän siivilleen.
-
22.02.2017
Ratkaisut keksitään yhdessä
Kukapa muu tuntee maitotilayrittäjän työn haasteet ja keksiI niihin ratkaisuT yhtä hyvin kuin toinen maitotilayrittäjä. Siihen perustuu pienryhmätoiminta.
-
22.02.2017
Tavataan Valiolla
HALLITUKSEN KATSAUS: Valiolla vakaan hinnan strategia
Kotimaassa on vihdoin saatu merkkejä talouden elpymisestä. Ensi kevät näyttää, kestääkö kysynnän hauras kasvu EU:n kausivaihtelusta johtuvan tuotantohuipun.
-
22.02.2017
Tavataan Valiolla
Lietelanta hyötykäyttöön
Lietelanta sisältää uusiutuvaa energiaa ja kierrätyskelpoisia ravinteita, mutta siitä pitää suodattaa vesi pois.
-
22.02.2017
Ennätysvuosi rehulaboratoriossa
Rehulaboratoriossa analysoitiin viime vuonna ennätysmäärä rehunäytteitä. Valmasta tulostettava viivakoodisaate helpottaa kiireisen laboratorion työtä.
-
22.02.2017
Sisäruokintakauden säilörehutuloksia
Valiolaiset maitotilat analysoivat viime vuonna ennätysmäärän rehuja. Keskimäärin maitotilat lähettivät Valio Artturi® -rehuanalyysiin lähes kuusi karkearehunäytettä, mikä on enemmän kuin koskaan ennen.
-
22.02.2017
Vuototarkastus muuttuu
Tilasäiliöiden lakisääteiset kylmäaineiden vuototarkastusperiaatteet muuttuvat.
-
22.02.2017
Valkuaista omilta pelloilta
Valkuainen on lehmän rehustuksen kallein komponentti. Kun valkuaisrehuja saa omilta pelloilta, ostorehujen hintavaihtelut eivät hetkauta.
-
22.02.2017
Ennaltaehkäisy on parasta hoitoa
Lehmälääkärit Oy:n auto kaartaa tuttua reittiä Honkosen navetan vierailijaovelle Perhossa. Edessä on kuukausittainen terveydenhuoltokäynti.
-
22.02.2017
Tavataan Valiolla
Suomi juhlii
Sata vuotta täyttävä Suomi on historiansa aikana käynyt läpi monia vaiheita. Juhlavuoden kunniaksi myös Maito ja me -lehti uudistuu.
-
22.02.2017
Tilan siisteys tukee jaksamista
Missähän sitä vasaraa tarvittiinkaan viimeksi? Mihin tuli jätettyä puukko – lehmä on hirtoksissa ja nyt olisi kiire! Hikikarpalot nousevat otsalle ja sydän hakkaa. Taitaa olla suursiivouksen aika.
-
22.02.2017
Koneklinikka
Tärkeät kaksi minuuttia
Lehmän lypsyn kahden ensimmäisen minuutin tapahtumat vaikuttavat oleellisesti siihen, miten hyvin lehmän lypsy sujuu ja miten paljon se rasittaa lehmän utareterveyttä.
-
22.02.2017
Riitan aamulypsy
Hintojen voimakas vaihtelu tuli jäädäkseen
Vuosituhannen alussa EU:ssa tehdyt politiikkamuutokset johtivat siihen, että teollisuustuotteiden, kuten voin ja maitojauheen, hintojen heilahtelusta on tullut pysyvä ilmiö EU:n sisämarkkinoilla.
-
22.02.2017
Tavataan Valiolla
Pohjoisessa kehitetään tuottavuutta
Maito on pohjoisen maatalouden elinehto, ja se näkyy kaikessa tekemisessä.