-
03.12.2019
Parsinavetta tuunattiin uuteen uskoon
Kuisman maitotilalla hyödynnetään tehokkaasti kaikki rakennukset. Niin eläinten kuin ihmisten hyvinvointiin on löytynyt toimivat ratkaisut.
-
03.12.2019
Luuserilehmät - kestämätöntä tuottamattomuutta
Mitä maksaa, kun Mansikin maksa piiputtaa? Maksaa minkä maksaa – olennaisempaa on kysyä, että paljonko tuotti, Jäikö euroja saamatta ja syntyikö hävikkiä.
-
03.12.2019
Tautipaine kuriin vasikoiden ympäristössä
Vasikan hyvä hoito heti syntymän jälkeen parantaa koko karjan terveyttä.
-
03.12.2019
Maidonkuljettajan työn turvallisuus – myös tilan asia
Maitoauton kuljettajan työturvallisuutta parantaa esimerkiksi se, että maitotilan tiet ja piha-alueet pidetään aurattuina ja hiekoitettuina.
-
03.12.2019
Hukkalan hiehot hakamaalla
Hukkalan tilan hiehot ovat laiduntaneet Ylä-Komulan tilan perinnebiotooppia jo parinkymmentä vuotta.
-
02.12.2019
Nasevasti
Tilaluokitus tautiriskien perusteella
Naseva luokittelee tiloja tiettyjen kriteerien mukaan. Luokituskriteerit on sovittu Nasevan jäsenyritysten kanssa tarttuvien tautien leviämisriskin perusteella.
-
02.12.2019
Työ kevyeksi
Muutos on mahdollisuus
Maitotilayrittäjät kohtaavat paljon asioita, joihin he eivät voi itse vaikuttaa. Niiden muuttamiseen ei kannata uhrata resursseja. Sen sijaan kannattaa keskittyä muutoksiin, joihin voi vaikuttaa.
-
02.12.2019
Eläinlääkäri
Miten vältät tautiriskit uuden navetan suunnittelussa ja käyttöönotossa karjakoon kasvaessa?
Uusien tautien riski kasvaa, jos joudutaan ostamaan eläimiä.