-
25.09.2019
Valkuainen & D-arvo kohdillaan nurmessa
Keskikesän kuivuus nipistää toisen sadon kuitupitoisuudesta, mutta D-arvo ja etenkin valkuaispitoisuus vaikuttavat riittäviltä sekä ensimmäisessä että toisessa sadossa.
-
25.09.2019
Lehmän ominaisuuksien ja ruokinnan vaikutus maidon hiilijalanjälkeen
Metaanin osuus raakamaidon hiilijalanjäljestä on noin puolet. Jotta maitoketjusta saadaan hiilineutraali, tarvitaan keinoja erityisesti metaanipäästöjen vähentämiseksi.
-
20.09.2019
Kysy asiantuntijalta
Miten estetään kuivien rehujen lämpeneminen syötössä?
Säilörehusäilön jälkilämpeneminen on seurausta mikrobien, lähinnä hiivojen ja homeiden, kasvusta rehussa. Lämpeneminen aiheuttaa ravintoainetappioita sekä lehmien valikoivaa ja vähentynyttä syöntiä.
-
09.09.2019
Nurmipienryhmän oppeja
Nurmipeltoja tulee nykyään havainnoitua tarkemmin, nurmipienryhmässä mukana olevat Jukka ja Virpi Luoma toteavat. Suupohjan nurmipienryhmästä he ovat saaneet oppeja muun muassa nurmen satotason mittaamiseen, nurmihavainnointiin, nurmilajikkeisiin ja säilörehun tuotantokustannusten laskentaan.
-
09.09.2019
Nurmien syyskatsaus Toholammilla
Osuuskunta Pohjolan Maidon ja Atrian nurmen syystreffeillä oli paikalla Atrian nurmiasiantuntija Essi Tahvola, jonka ohjauksessa tutustuttiin yhdessä Järvenojan tilan nurmiin kasvustohavaintoja tekemällä.