-
24.02.2021
Rehuomavaraisuus ykkösenä
Noppa-Perälän luomumaitotilalla panostetaan rehuomavaraisuuteen. Sopimustuotannosta tuli uutta pohdittavaa, mutta ruokinnasta ei edelleenkään tingitä.
-
23.02.2021
Säilörehusiilon lämpötila kertoo laadusta
Tutkimus selvittää rehumassan lämpötilaseurannan hyötyjä.
-
23.02.2021
Maidon itiöpitoisuudet nousussa
Pääsyynä ovat epäonnistuneet säilörehut, joita on lähes tuplamäärä viime vuoteen verrattuna.
-
23.02.2021
Rehuperäiset itiöt vaikuttavat lopputuotteeseen
Itiöiden aiheuttamat kustannusvaikutukset syntyvät tuotannon haasteista ja hävikistä.
-
23.02.2021
Itiöt vaikuttavat emmentaljuuston ulkonäköön, makuun ja vientihintaan
Itiöiden ennaltaehkäisy maitotiloilla on kaikkein tärkeintä. Juustolassa käytettävissä olevat...
-
23.02.2021
Kysy asiantuntijalta
Miten tilan valkuaisomavaraisuutta voi parantaa?
Lypsylehmä saa valtaosan tarvitsemastaan valkuaisesta säilörehusta. Säilörehun valkuaisarvoon vaikuttavat korjuuaste ja käymislaatu.