Maito ja Me

Valiolaisen maitotilayrittäjän ammattilaissivusto

Valmabutiken börjar sälja Valma-mineraler

Nu kan du köpa Valma-mineraler för fullfoderutfodring från Valmabutikerna! Valmas mineralfoderkoncept innehåller fem helmineraler. Dessutom kan du vid behov också få skräddarsydda mineraler för din gård.

Valma-mineralerna är mineraler som är planerade för fullfoderutfodring. Alla mineralfoder är i form av mjöl, som förpackas och levereras i storsäckar. I konceptet ingår fem olika mineraler - Valma Hiehokivennäinen, Valma Seleeni Lypsykivennäinen, Valma PLUS Lypsykivennäinen, Valma Umpikivennäinen samt Valma Carbo Kivennäinen, som är planerat för gårdar där klöver ingår i fodret. I sammansättningen har man satsat på hög magnesiumhalt, som bibehåller musklernas normala funktion och tillväxt. Vitaminnivåerna i alla Valma-mineraler har optimerats med tanke på produktionsskedets behov.

Det minsta försäljningspartiet, också för skräddarsydda mineraler, är en storsäck. Bland Valmamineralerna hittar du säkert ett lämpligt helmineral för mjölkgårdens behov.

Vid planeringen av mineralerna har förutom Valmabutiken och mineralfodertillverkaren Rehux Oy medverkat personal med bästa kunnande om utfodring på nationell nivå. Mineralerna säljs i 500 eller 1 000 kilos storsäckar.

Fråga mera i din Valmabutik, där du också kan beställa skräddarsydda mineralfoder!