Maito ja Me

Valiolaisen maitotilayrittäjän ammattilaissivusto

Tavataan Valiolla icon

Tavataan Valiolla

Valioryhmän yhteisöllisyys antaa voimaa

Syksyn kohokohta Valio 110-vuotisjuhlaristeily keräsi 1 200 osallistujaa valiolaisilta maitotiloilta, osuuskunnista ja Valion eri toiminnoista.

Risteily oli saamiemme palautteiden perusteella sekä onnistunut että odotettu. Tunnelma oli koko risteilyn ajan positiivinen ja eteenpäin katsova. Edellisestä yhteisestä risteilystä ehtikin kulua lähes 10 vuotta ja juuri nyt tuntuu siltä, että tällaista yhteistä kokoontumista tarvitaan hieman tiheämmin.

Risteilyn keskeisintä asiaohjelmaa olivat Suomalaista maitoa, maailmanluokan taitoa -näyttely, kehittävien tilojen seminaari sekä Valion johdon esitykset. Erityisen hyvän palautteen sai laivan konferenssitiloihin rakennettu näyttely, missä muun muassa Valion tuotekehitys ja eri toiminnot sekä maitotilayrittäjien palvelut olivat näyttävästi esillä.

Oma tuntumani on, että runsaasta asiaohjelmasta huolimatta risteilyn parasta antia oli nimenomaan yhteisöllisyys ja yhdessä oleminen.

Arjessa valiolaiset maitotilat, osuuskunnat ja Valion eri toimipaikat tekevät työtä yhteisen menestymisemme eteen.

Olemme samassa veneessä. Silti on hyvä välillä kokoontua yhteen pohtimaan yhteisiä asioita ja tulevaisuuden tavoitteita.

Viime kuukausien uutisointi Suomen ja koko maitoalan taloudesta on ollut mollivoittoinen. Tämä ei kuitenkaan näkynyt millään tavalla risteilyn aikana. Valioryhmän yhteisöllisyys ja yhtenäisyys antaa voimaa ja uskoa tulevaisuuteen. Tarvitsemme tätä voimavaraa erityisesti silloin, kun toimintaympäristömme on taloudellisen menestymisen kannalta vaikea.

Yhteisöllisyyden ja vertaistuen tarve näkyy selvästi myös uusissa sosiaalisen median kanavissa. Valiomaidon tekijät - ja Artturi®-Facebook-ryhmät ovat keränneet hyvin nopeaan tahtiin suuren joukon aktiivisia maitotilayrittäjiä ja Valioryhmän toimihenkilöitä jäsenikseen. Sosiaalisen median ryhmät ovatkin mainio tapa jakaa yhteisiä asioita, ammattiasiaa ja vinkkejä arkeen. Ehkä parhaiten ne toimivat kuitenkin sisäisinä vertaistukiryhminä ja omalta osaltaan tiivistävät Valioryhmää entistä yhtenäisemmäksi. Kannustan kaikkia liittymään näihin yhteisiin some-ryhmiin.

Tätä kirjoitettaessa Valioryhmän suunnitelmat kasvun vuoteen 2016 alkavat olla loppusuoralla. Suuntaamme kohti vuotta 2016 positiivisesti ja eteenpäin katsoen yhdessä tekemisen meiningillä. Vaikean markkinatilanteen keskellä positiivista odotusarvoa luovat uudet markkina-alueet, uudet tuotteet ja Valion tuotekehityksen suunnitelmat tulevien vuosien uutuuksista. Nämä olivatkin näyttävästi esillä juhlaristeilyllä. Myös Valiossa tehdyt sopeutustoimet alkavat näkyä jo loppuvuoden 2015 tuloksessa ja erityisesti vuoden 2016 näkymissä.

Toivotan kaikille lukijoille Rauhallista Joulunaikaa 
ja Menestyksekästä Kasvun Vuotta 2016!