Maito ja Me

Valiolaisen maitotilayrittäjän ammattilaissivusto

Tavataan Valiolla icon

Tavataan Valiolla

Teresa Laimio, 41, johtaja, Valio Oy Kuva: Juha Valkeajoki

Valion arvot ohjaavat toimintaa
 

Teresa Laimio vastaa Valion lakiosaston, henkilöstöhallinnon, edunvalvonnan sekä alkutuotannon ja maidonhankinnan toiminnasta.


Tehtäväni Valiolla

Vastaan Valion lakiosaston, HR:n eli henkilöstöhallinnon, edunvalvonnan sekä alkutuotannon ja maidonhankinnan toiminnasta. Toimin lisäksi Valion hallintoneuvoston ja hallituksen sihteerinä.

Valion toiminnan lainmukaisuuden ja eettisyyden varmistaminen kuuluu olennaisena osana vastuu-alueeseeni. Lakiasiainjohtajan ja kolmen juristin muodostama tiimi laatii sopimuksia, neuvottelee, ratkaisee riitoja ja neuvoo liiketoiminnan eettisyyteen liittyvissä asioissa kaikkia Valion toimintoja.

Valion henkilöstöhallinnon organisaatioon kuuluu työsuhdeasioiden, palkkahallinnon ja henkilöstön kehittämistoimintojen lisäksi myös esimerkiksi työterveys- ja henkilöstöruokalan palvelut. HR:ssä työskentelee noin 50 työntekijää.

Alkutuotannon ja maidonhankinnan tiimissä palvelee maidon- ja nurmentuotantoon, investointeihin ja prosesseihin perehtyneitä ammattilaisia. Heidän vastuullaan on myös laatu- ja toimintajärjestelmien ylläpito ja kehittäminen, eläinterveydestä huolehtiminen ja myynnin tuki. Runsaan 10 henkilön tiimi työskentelee tiiviissä yhteistyössä maidonhankintaosuuskuntiemme kanssa. Lisäksi organisaatioon kuuluu Seinäjoen ja Lapinlahden laboratoriot, jotka varmistavat, että valiolainen maito ja tuotteet ovat aina laadultaan ensiluokkaista.

Edunvalvonnan ammattilaisemme avaavat ruoka-, kauppa- ja maatalouspolitiikan aiheita teille omistajayrittäjille esimerkiksi Maito ja me -lehdessä ja Valmassa.
 

Miten pidämme kiinni parhaista osaajista?

Haluamme varmistaa, että Valiolla on parhaat osaajat jokaiseen tehtävään. Onnistuminen työntekijöiden rekrytoinnissa on äärimmäisen tärkeää. Huolehdimme systemaattisesti osaamisen kehittämisestä ja tarjoamme työntekijöillemme mahdollisuuksia siirtyä tehtävästä toiseen, syventää osaamista ja kouluttautua. Olemme muun muassa lisänneet mahdollisuuksia verkkokoulutukseen eCampus-oppimisympäristön avulla.

Kehitämme parhaillaan suorituksen johtamisen mallia, jonka avulla pystymme jatkossa tunnistamaan paremmin ns. Talentit, ohjaamaan heitä oikeaan suuntaan ja pitämään heidät talossa. Esimerkiksi ylempien toimihenkilöiden ja johtajien suoriutumista arvioidaan henkilökohtaisten tavoitteiden toteutumisen, ammatillisen pätevyyden ja valiolaisten arvojen noudattamisen osa-alueiden kautta.

Valiolta eläköityy vuosittain noin sata henkilöä ja seuraajien tarve mietitään tapauskohtaisesti. Koska uusien vientimarkkinoiden rakentaminen vaatii aikaa ja resursseja erityisesti kuluttajamarkkinoiden avaamiseksi, kansainväliseen myyntiin olemme palkanneet viime aikoina lisää työntekijöitä.
 

Tapamme toimia

Olemme täsmentäneet tapaamme toimia erilaisissa tilanteissa Valion arvojen mukaisesti. Yrityksen ”Code of conduct”-ohjeistus määrittelee sen, millainen toiminta on sallittua ja toivottua yrityksen kulttuurissa. Ohjeistus toimii kaikkien valiolaisten eettisenä ohjeistuksena niin Suomessa kuin tytäryhtiöissäkin.

Valion toiminnan arvot ovat asiakaskeskeisyys, vastuullisuus, uudistuminen ja yhteistyö.

Yksi tärkeistä arvoista on vastuullisuus: haluamme huolehtia omistajista, valiolaisista, eläimistä, ympäristöstä ja yhteiskunnasta parhaalla mahdollisella tavalla. Liiketoiminnassa se tarkoittaa erityisesti sitä, että valiolaista ajattelua ohjaa tuloslähtöisyys ja jokainen meistä kantaa henkilökohtaisen vastuun työstään. Code of conduct avaa työntekijöille myös sen, mitä osuustoiminnallinen tapamme toimia merkitsee Suomessa ja suomalaisille omistajayrittäjillemme.


Intohimoinen uuden oppija

Olen peruskoulutukseltani juristi, ja Valiolla aloitin työt vuonna 2002. Sitä ennen työskentelin vakuutus-yhtiössä ja IT-yrityksessä. Haluan oppia intohimoisesti uutta ja viimeisin tutkintoni on työn ohessa suoritettu Executive MBA, josta olen saanut hyvää apua esimerkiksi bisnespuolen johtamiseen.


Parasta työssäni

Viihdyn työssä, jossa on pähkinöitä purtavaksi. Valio on tarjonnut haasteellisia tehtäviä sopivassa määrin ja nautin työssäni muiden ihmisten kanssa yhdessä tekemisestä. Vastuu Valion johtoryhmässä toimimisessa on suuri, koska päätetyt asiat koskettavat lopulta omistajayrittäjiämme – kentän vaikeat tilanteet heijastuvat Valiolle ja johtoryhmään välittömästi.


Perhe ja vapaa-aika

Perheeseemme kuuluu kolme kouluikäistä tytärtä ja puoliso. Harrastamme yhdessä musiikkia, ja oma instrumenttini on poikkihuilu. Lisäksi lenkkeilen ja pyöräilen Tuusulanjärven maisemissa ja uppoudun mielelläni hyviin kirjoihin.


Suosikkituotteeni Valiolla

Valio A+™ maustamaton luonnonjogurtti mustikoilla.

 

Muistoni maatilalta

Viime kesänä, kun Suomi oli kauneimmillaan, pääsin maitoauton matkaan noutamaan maitoa päivän ajan pariltakymmeneltä tilalta. Maidonkeräily-prosessin loppuun asti hiottu toiminta sekä kuljettajan varmat otteet suuren auton ratissa ahtaissakin paikoissa tekivät suuren vaikutuksen. Oli mukava huomata, että tiukasta aikataulusta huolimatta jäi aikaa myös rupatteluun yrittäjien kanssa.