Maito ja Me

Valiolaisen maitotilayrittäjän ammattilaissivusto

Kysy asiantuntijalta icon

Kysy asiantuntijalta

Valio Artturi® -näytepussit ovat jo käytössä

Rehunäytteiden uudistuneet näytepussit alkavat olla jakelupisteissä.


Uudistuneessa pussissa on valmiiksi painettu viivakoodi. Se on pussissa kahdessa kohdassa, pussin repäisyreunan yläosassa ja pussin keskiosassa. Lisäksi pussissa on ruudukko lisämäärityksille.

Valio tekee parhaillaan yhteistyötä ohjelmistotoimittajien kanssa, jotta viivakoodia voidaan tulevaisuudessa hyödyntää näytetietojen lähettämiseen.

Uudistuneessa rehunäytepussissa on sama viivakoodi kahdessa kohdassa. Seuraavassa painoksessa on huomioitu kaksikielisyys.

Tavoitteena on, että näytteen tunnistetiedot voi tallentaa viivakooditiedon taakse lukemalla viivakoodi Valmaan kännykällä tai viivakoodilukijalla ja lähettää tiedot sähköisesti laboratorioon. Tällöin erillistä paperisaatetta ei tarvita.

Sähköisen tiedon lisäksi laboratoriossa tarvitaan näytteiden esilajittelua varten pussiin ruksattava lisämääritystarve. Tämä tieto auttaa lajittelemaan näytteet muun muassa analysointiin tarvittavan näytemäärätarpeen mukaan.

Tämä lisämääritystarve tulee antaa myös sähköiseen muotoon.

Pussin yläreunan repäisyliuska on suunniteltu laboratorion käyttöön.

Sähköisen näytetietojen lähetyksen alkamisesta tiedotetaan erikseen Valmassa. Siihen asti rehunäytteen mukaan täytyy tulostaa paperinen saate.