Maito ja Me

Valiolaisen maitotilayrittäjän ammattilaissivusto

Tavataan Valiolla icon

Tavataan Valiolla

Projektipäällikkö Nina Wahlström kertoo, että Valion sponsorointi on keskitetty lasten ja nuorten liikunnan tukemiseen. Kuva Juha Valkeajoki

Valio Akatemia® Valion sponsoroinnin ydin

Nina Wahlström, 33, projektipäällikkö, Valio Oy

TYÖNI VALIOLLA

Vastaan Valiolla sponsoroinnista ja aktivointimarkkinoinnista. Valion sponsorointi on keskitetty Valio Akatemia® ohjelmaan. Vastaan vuosittaisesta haku- ja valintaprosessista, stipendienjakotilaisuuksista sekä yhteydenpidosta stipendiaatteihin ja Valio Akatemia® kummiurheilijoihin. Oman toimenkuvansa ohella ohjelmaa tekee 4 muuta valiolaista.

Aktivointimarkkinoinnissa keskitymme pääasiassa uutuustuotteiden maistatuksiin ja näytejakoihin. Tänä vuonna on järjestetty reilut sata aktivointimarkkinoinnin tapahtumapäivää.


MIKSI VALIO SPONSOROI?
Valion sponsoroinnin perusperiaate on lasten ja nuorten liikunnan tukeminen ja ravitsemuksellisen tiedon jakaminen sekä perheiden hyvinvoinnista huolehtiminen. Valio Akatemia® on perustettu vuonna 2013, kun sponsorointi haluttiin keskittää yhteen kohteeseen. Yhteydenottoja sponsorointiin liittyen tulee valtavasti ja työtä selkeyttää, kun on yksi kohde, josta lasten ja nuorten lisäksi hyötyy koko perhe.


MITEN VALIO AKATEMIA® TOIMII?
Ohjelma jakaa raha-, tuote-, ravitsemus- ja tapahtumastipendejä. Järjestämme kerran vuodessa
liikuntaleirin 50 stipendiaatille, missä on mukana ohjelman kummiurheilijoita. Valio Akatemia® kummit, hiihtäjä Kerttu Niskanen, jalkapalloilija Joel Pohjanpalo, suunnistaja Topi Raitanen ja jääkiekkoilija Roope Hintz ovat myös mukana Valion tapahtumissa, messuilla ja mainoksissa. Kummit osallistuvat myös stipendiaattivalintoihin ja jakavat omia kokemuksiaan ja oppejaan nuorille.

Stipendit jaetaan 7-18-vuotiaille liikunnasta innostuneille lapsille ja nuorille. Stipendi voi tukea harrastuksen aloittamista, jatkamista tai jo hieman menestyneempiäkin urheilijoita.

Hakuprosessi alkaa huhtikuussa ja päättyy heinäkuun lopulla. Tänä vuonna hakemuksia tuli ennätysmäärä, 1418. Päätös 300 stipendinsaajasta tehtiin lokakuussa ja marras-joulukuussa järjestämme 8 stipendien jakotilaisuutta Valion toimipisteissä ympäri Suomen.

Palkittavien valintaan vaikuttaa miten hakemukseen on panostettu ja miten selkeästi käyttökohde sekä tarve on kerrottu, mutta hakemuksesta tulee huokua myös motivaatio ja pitkäjänteisyys. Palkittavissa on mukana yksilö- ja joukkueurheilijoita sekä koululaisryhmiä. Yleisimpiä lajeja ovat jääkiekko, jalkapallo, luistelu, yleisurheilu, suunnistus ja ratsastus, mutta edustettuina ovat myös erilaiset kamppailulajit, vikellys ja parkour.

Palkittavat käyttävät stipendit harrastusmaksuihin, varusteiden hankintaan, leiri- ja kisamatkoihin tai valmentaja- ja ohjaajapalkkioihin. Ravitsemusstipendit vastaavat aina palkittavan tiettyyn tarpeeseen. Tämän vuoden jälkeen Valio Akatemia® on jakanut 1 280 stipendiä.


MIKÄ MERKITYS VALIO AKATEMIALLA® ON?
Stipendienjakotilaisuudet ovat palkittaville ja perheille juhlavia. Tilaisuuteen saavutaan juhlavaatteissa ja tunnelma on käsin kosketeltavan innostunut ja sitoutunut.

Ohjelma on sikäli erinomainen, että jaamme tietoutta myös ravitsemuksesta ja tuotteistamme sekä itse että kummiurheilijoiden välityksellä. Kun stipendiaatit muuttavat omaan kotiin, valiolaisuus kulkee mukana.


TYÖURANI
Olen työskennellyt Valiolla 6 vuotta ja ollut mukana Valio Akatemia® ohjelmassa alusta saakka. Koulutukseltani olen tradenomi.


PARASTA TYÖSSÄNI

Stipendienjakotilaisuudet ovat työssäni parhaimpia päiviä. On hienoa nähdä myös miten lapset
ja nuoret nauttivat liikunnasta, olipa se puhdas harrastus tai hieman tavoitteellisempaa.


TYÖNI HAASTEET
Sponsorointipyyntöjä tulee vuosi vuodelta enemmän. Joukossa on paljon hyviä kohteita, joten vai-keita kieltäytymisiä on tehtävä jatkuvasti.


PERHE JA VAPAA-AIKA
Mäyräkoirani Pihlan kanssa lenkkeilen päivittäin, harrastan myös aktiivisesti crossfittiä. Perhe ja ystävät ovat tärkeitä. Olen kotoisin Porvoosta ja vierailen usein kotikaupungissa.


VALION SUOSIKKITUOTTEET
Jääkaapistani löytyy aina Valion luomumaitoa ja -voita sekä Valio sokeroimatonta karviais- ja
boysenmarjakeittoa.