Maito ja Me

Valiolaisen maitotilayrittäjän ammattilaissivusto

Tavataan Valiolla icon

Tavataan Valiolla

Maailmanluokan taitoa – kansainvälinen Valio

Omistajayrittäjämme tekevät pitkäjänteistä työtä tiloillaan, jotta Valio voi jalostaa maidon mahdollisimman kannattavasti sekä kansainvälisille että kotimaisille kuluttaja- ja teollisuustuotemarkkinoille. Yrityksen menestyminen markkinalla tuloutuu osuuskuntien kautta suoraan omistajayrittäjille maitotuottona.

Suomalaisilla Valioryhmän maitotilayrittäjillä on käsissään 110 vuotta hioutunut timantti – kansainvälinen ja innovatiivinen huippuyritys, jonka maistuvat ja laadukkaat tuotteet tunnetaan ympäri maailman, ja jonka toimintaa he itse ohjaavat. Yritys on elintarviketeollisuuden edelläkävijä ja maamme suurin elintarvikkeiden viejä. Valion viennin osuus on 30 prosenttia koko Suomen elintarvikeviennistä. Maamme maitotuotteiden viennistä. Valio vastaa lähes 100-prosenttisesti.

Suomalaisilla Valioryhmän maitotilayrittäjillä on käsissään 110 vuotta hioutunut timantti – kansainvälinen ja innovatiivinen vientiyritys.

Yrityksen vientikyky on Valion vahvuus. Uusien markkina-alueiden valloitus vaatii uutta osaamista. Suomalaiset ovat ”maitokansaa”, nyt maitotuotteiden kulutuksen nähdään kasvavan myös esimerkiksi Kiinassa ja muualla Aasiassa. Teollisuustuotteiden lisäksi erilaisten kuluttajatuotteiden – jauheiden, voin ja lisäarvomaitojen – myynti kasvaa useissa eri vientimaissamme. Kotimaassa tuomme kuluttajille tarjolle suuria tuoteuutuuksia ja keskitymme hallitsemaan valikoimaa entistäkin paremmin.

Valion tuotekehitys on kansainvälistä huippua. Lisäarvotuotteet ja lukuisat innovaatiot ovat mahdollistaneet Valion menestyksen. Lisäarvon tuottaminen on yksi avaimista, joilla saadaan myös tulevaisuudessa maitotuotto kasvuun.

Kaiken Valioryhmän toiminnan tavoite on omistajayrittäjille maksettavan maitotuoton maksimointi – sen eteen meistä jokainen yrityksessä töitä tekee. Tiukka kulukuri ja toiminnan tehostaminen ovat arkipäivää työssämme. Maidonkäyttö tullaan ohjaamaan entistä tehokkaammin ja kannattavammin oikeisiin käyttökohteisiin. Säästöistä huolimatta laadukkaita palveluja omistajayrittäjillemme tullaan kehittämään edelleen.

Valion ja sen omistajayrittäjätilojen menestys kulkevat käsi kädessä: jokaisessa lenkissä eletään nyt tiukassa ajassa. Valion tavoite on maksaa maitotilayrittäjilleen raaka-aineesta enemmän kuin Euroopassa keskimäärin. Tavoite pitää – omistajayrittäjiemme toimeentulo ja menestys turvataan. Pitkäjänteisesti.