Maito ja Me

Valiolaisen maitotilayrittäjän ammattilaissivusto

Tavataan Valiolla icon

Tavataan Valiolla

Tehokkaasti ja vastuullisesti

Tiloilla on tiukkoina taloudellisina aikoina hyvä miettiä, miten voi tehostaa omaa työtään ja tuotantoaan – mitä tehdä ja mitä jättää tekemättä? Syksyn ProAgria Maitovalmennus keskittyi johtamiseen. Useista puheenvuoroista kävi ilmi, että samoilla resursseilla tilat saavuttavat hyvinkin erilaisia tuloksia. Tilan strategian hahmottaminen, johtamisosaaminen ja yrittäjäominaisuudet saattavat nousta merkittävään rooliin tilan taloudellisen tuloksen kannalta. Valioryhmä järjestää Suomen Yrittäjäopiston kanssa johtamiseen ja LEANiin keskittyviä valmennuksia, joista yrittäjät saavat erinomaisia työkaluja tuotantonsa tehostamiseen.

 

Valioryhmän maitotilayrittäjillä on käytössään merkittäväksi maatalousalan toimijaksi kasvanut myymälöiden ja verkkokaupan kokonaisuus maitoautotoimituksineen – Valmakauppa. Valiolaisille yrittäjille Valmakaupan kasvu mahdollistaa entistä kilpailukykyisemmät tuotantopanosten ostohinnat ja kattavammat palvelut. Laa jentuva yhteistyö Valion ja osuuskuntien välillä kaupan hankinnoissa hyödyttää tilo- ja entisestään edullisimpina ostohintoina. Myös Valmaverkkokauppa jatkaa kasvuaan 24/7 auki olevana ostospaikkana.

 

Vastuullisuus voi olla yrityksen myyntivaltti. Valion toiminnassa vastuullisuudella on erityinen asema, siksi vastuullisen toiminnan vahvat peruspilarit ja toimintatavat on hyödynnettävä entistä paremmin markkinalla. Kotimaisella ruoalla on nyt vetoa, ja Valiossa toiminnan kotimaisuusaste on korkea. Hyvin tehdyt, dokumentoinnein todennettavat perustyöt maitotiloilla voivat olla tulevaisuuden myyntivalttimme. Omistajayrittäjien vankan osaamisen tuloksena syntyvälle maailman puhtaimmalle maidolle ja siitä valmistetuille tuotteille on kysyntää – takuuvarmasti.