Maito ja Me

Valiolaisen maitotilayrittäjän ammattilaissivusto

Startti-rehujen valmistus siirtyy A-Rehulle

Valio siirtää Startti-rehujen valmistuksen Valion Haapaveden tehtaalta Varkauteen A-Rehulle 10-vuotisella sopimuksella. Startti-tuotemerkki
ja tuotteen jatkokehitys säilyvät Valiolla. Siirto vapauttaa kapasiteettia Valion Haapaveden tehtaalla maitojauhetuotannon kehittämiseen. Muutoksella ei ole vaikutusta tehtaan henkilöstön määrään.

A-Rehun Varkauden tehtaalla vasikan juottorehua valmistetaan kustannustehokkaalla kuivasekoitusmenetelmällä, jossa rehujen eri komponentteja sekoitetaan keskenään reseptin mukaisesti. Kuivasekoitusmenetelmällä Valion maitopohjaisista jauheista tehty rehu on toiminut hyvin kokeeseen osallistuneilla maito- ja lihatiloilla.

”Kuivasekoitusmenetelmä on energiatehokas, vettä säästävä ja hyväksi koettu juottorehujen valmistusmenetelmä. Juottorehut valmiste-
taan Valion omista kotimaisista raaka-aineista kustannustehokkaasti”, Valion alkutuotanto- ja maidonhankintajohtaja Juha Nousiainen sanoo.

Sopimukseen kuuluu laadunvarmistus Valion määrittelemillä periaatteilla. A-Rehun Varkauden tehdas toimii GMO-vapaasti, joten siellä valmistettu Startti on geenimuuntelematon tuote.

Tavoitteena on aloittaa rahtivalmistus maaliskuussa 2016.