Maito ja Me

Valiolaisen maitotilayrittäjän ammattilaissivusto

Valion osastolla Sarka-messuilla keskusteltiin muun muassa tilan kehittämisestä ja taloudesta. Keskellä Osuuskunta ItäMaidon kehittämisneuvoja Tero Kanala Valio Kehitys -palveluista.

Maitotilan talous puhutti Sarka-messuilla 

Valioryhmä tarjoaa omistajayrittäjilleen runsaasti palveluita veloituksetta.

Valion Sarka-messujen osastolla riitti keskustelijoita. "Miten meillä menee" -kysymysten ohella maitotilayrittäjillä oli katse vahvasti tulevaisuudessa: uusia yksiköitä ja laajennuksia suunnitellaan, tuotantoa tehostetaan ja maitomäärää kasvatetaan nykyisissäkin yksiköissä.

Maidon hinnan laskettua kustannukset kiinnostavat yrittäjiä entistä enemmän. Maitoyrittäjät Ry:n tilaisuuksissa Sarka-messuilla esiintyneet tanskalaiset yrittäjät René Storegaard, Sjoer Ydema ja konsultti Ole Kristensen kiteyttivätkin neuvonsa: Kannattaa keskittyä siihen, mihin itse voi vaikuttaa – kustannuksiin – eikä jäädä murehtimaan maidon hintaa, johon ei voi vaikuttaa. Koko maitotilan toiminta kannattaa pilkkoa palasiin ja miettiä jokainen osa huolella, missä on parantamisen varaa tai missä voidaan tinkiä kustannuksista.

Valio Kehitys -palveluihin kuuluva liiketoimintakoulutus ja Leanin soveltaminen maitotilalla kiinnosti varsin monia Valion osastolla vierrailleita yrittäjiä. Koulutus sopii juuri toimintaansa kehittäville tiloille ja uusia ryhmiä järjestetään ympäri Suomea kysynnän mukaan yhteistyössä Suomen Yrittäjäopiston kanssa.

Lue lisää Leanista tästä linkistä

Lue yrittäjä Hannu Kemoffin artikkeli Leanista: "Virheistä oppimisen riemu"

Sarka-messut keräsivät noin 11 000 vierailijaa Seinäjoelle.

Jokavuotiset Sarka-messut Seinäjoella tammikuun lopussa keräsi haastavista sääolosuhteista huolimatta 11 000 kävijää. Suurin katsojajoukko kokoontui jälleen karjanäyttelykehän ympärille ihailemaan huolella valmisteltuja ayrshirelehmiä ja -hiehoja.