Maito ja Me

Valiolaisen maitotilayrittäjän ammattilaissivusto

Tavataan Valiolla icon

Tavataan Valiolla

TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS: Onnistumisen edellytykset

Valiossa on tänä syksynä ollut tekemisen meininki ja hyvä henki päällä. Luottamus tulevaisuuteen on vahva. Vaikkei vielä aivan varmuudella voi sanoa, että pohjakosketus on saavutettu, niin hyvin paljon siltä näyttää.

Marraskuun alun Valioristeilyllä tuntui siltä, että tekemisen meininki on myös Valion omistajayrittäjillä. Risteilyllä oli hyväntuulisia, omasta työstään ja yhtiöstään ylpeitä maitotilayrittäjiä, jotka luottivat vaikean ajan jälkeen koittavaan nousuun.

Ilmeisesti globaalien maitomarkkinoiden elpymistä saadaan vielä odottaa, vaikka joitain orastavia viitteitä vahvistumisesta on. Myös maitojen, kermojen ja juustojen tuonti Suomeen on kasvanut viime vuodesta. Kilpailu on kovaa, mutta kun raaka-aineen laatu, vastuullinen tuotantoketju ja tuotteet ovat kunnossa, niin onnistumisen edellytykset ovat olemassa.

Suomessa toivomme, että toimintaympäristö olisi kaikille tasaveroinen. Siksi neuvottelemme viranomaisten kanssa hyvässä yhteisymmärryksessä niin sanotun kiintiömaitoehdon uudelleen tarkastelusta niin, ettei Valion edellytettäisi tukevan kilpailijoitaan myymällä niille raaka-ainetta.

Uusien kuluttajatuotteiden viennin avaus lokakuussa Kölnissä Anuga-messuilla oli lupaava. Jatkoneuvotteluja käydään sekä eurooppalaisten että aasialaisten jakelijoiden kanssa. Aasialaisia kiinnostivat erityisesti laktoositon voi ja laktoosittomat kuluttajajauheet, mutta myös Valion proteiiniosaamisen taidonnäytteet Valio Protein ja Valio Barista maitojuomat.

Valion menestyminen viennissä takaa sen, että Suomessa voidaan tuottaa omavarainen määrä maitoa.

Valion osuus maitovalmisteiden viennistä on noin 97 prosenttia.

Suomen markkinoilla Valion ylivoimainen tuote­kehitysosaaminen näkyy jo nyt joulumarkkinoilla, joille saatiin sopivasti joulun ajan puuroihin porisemaan 
Valio KiehuTM maitojuoma, jota on lähes mahdoton polttaa pohjaan.

Ensi vuoden alussa uusien huippuinnovaatioiden esiinmarssi jatkuu: Maitosuola® on Valion patentoima maidon mineraalien yhdistelmä, jolla saadaan erinomainen maku vähemmällä natriumilla. Vuoden 2016 alkupuolella kauppoihin tulee heraproteiinilla täydennetty Valio PROFeel® Voimamaito.

Valiolla on 50 patenttiperhettä ja 351 patenttia 50 eri maassa. Vahvat tuotekonseptit ja kattava patentointi muun muassa suodatus­teknologioissa, samoin kuin investoinnit tuotantoon mahdollistavat tulevaisuudessakin Valion menestyksen.

Kuten europarlamentaarikko Nils Torvalds totesi Valioristeilyn seminaarissa, niin eurooppalainen tuotanto pärjää tulevaisuudessa vain laadulla.

Laatua Valioryhmässä tehdään sekä omistaja­yrittäjien tiloilla että Valion eri toimin­noissa. Valioon ja omiin osuuskuntiinsa sitoutuneet omistajat ovat yksi niistä vahvuuksista, joiden ansiosta menestymme.

Hyvää ja rauhallista joulun aikaa toivottaen,