Maito ja Me

Valiolaisen maitotilayrittäjän ammattilaissivusto

Navettarastit järjestettiin Itä- ja Keski-Suomessa jo toisen kerran peräkkäin. Paikalle saapui 60 maitotilayrittäjää ja yhteistyökumppania. Kuva Tero Kanala

Navettarasteilla tutustuttiin investointeihin

Navettarasteilla esitellään monipuolisia navettaratkaisuita ja tutustutaan eri tilojen ratkaisuihin.

Navettarastit ovat Itä- ja Keski-Suomen hanketoimijoiden yhteistyönä järjestämä tapahtuma, jonka tavoitteena on esitellä monipuolisia navettaratkaisuja investoiville tiloille.

Tänä vuonna osallistujat pääsivät tutustumaan kahteen pohjoissavolaiseen ja neljään pohjoiskarjalaiseen tilaan. Niiden kokoluokat vaihtelivat 50 lypsävästä aina 280 lypsävään.

Yrittäjillä oli mahdollisuus tutustua niin automaatti- kuin karusellilypsyyn. Rasteilla tehtiin noin 200 navettavierailua.

Ahkerimmat vierailivat yhden päivän aikana jopa kolmella tilalla.

Tilavierailuilta saatiin ideoita investointeihin.

Illalla kokoonnuttiin ItäMaidon tarjoamalle illalliselle Hotelli Bomballe, jossa palkittiin pitkälinjaisesta kehittämistyöstä Kainuun MARA -hankkeen projektipäällikkö Esa Heikkinen ItäMaidon rakentajakannulla.

Lisäksi edustajiston jäsen Hannu Gröhn kertoi maitomarkkinatilanteesta ja terveiset EuroMaito-hankkeen Belgian-matkalta.

Perjantaina navettarastilaiset perehtyivät hankkeiden investointeihin liittyvään kehitystyöhön sekä muuhun investointiasiaan.

Navettarastit järjestettiin jo toisena peräkkäisenä vuonna. Seminaarin osallistujamäärä nousi noin 60 maitotilayrittäjään ja yhteistyökumppaniin.

 

Kiitos erityisesti Tulosta maidosta -hankkeelle sekä ProNavetta, MARA, MaiNuli, Menesty Maidolla ja MEKA -hankkeille. Kiitokset myös yhteistyökumppaneille AtriaNauta-palvelulle ja MestariFarmille tarjoiluista.