Maito ja Me

Valiolaisen maitotilayrittäjän ammattilaissivusto

Nasevasti icon

Nasevasti

Liity ajoissa

Naseva-rekisteriin kuuluminen ja terveydenhuoltokäynti vähintään kerran vuodessa ovat Valion uuden vastuullisuuslisän ehdot.

Terveydenhuoltosopimuksen tulee näkyä Naseva-rekisterissä viimeistään 1. tammikuuta 2018 – ethän jätä Nasevaan liittymistä viime tinkaan joulukuulle ruuhkan välttämiseksi.

Nasevan rekisteriin liitytään tekemällä terveydenhuoltosopimus eläinlääkärin kanssa. Yrittäjänä maksat vain eläinlääkärin tekemistä terveydenhuoltokäynneistä, sillä Nasevaan liittyminen ja kuuluminen on maksutonta. Liittymislomakkeet löytyvät Nasevan etusivulta.

Osa eläinlääkäreistä tekee terveydenhuoltokäyntejä Neuvo2020-rahalla, jolloin yrittäjän maksettavaksi jää vain käynnin arvonlisävero (alv). Tutustu eläinlääkäreihin osoitteessa: http://tilaneuvojat.mavi.fi/#/fi


Jos tilasi on jo mukana Nasevassa, kirjaudu tämän syksyn aikana ainakin kerran sisään ja tarkista tilasi tietojen ajantasaisuus. Katso, että valtuutukset ja tuottajanumerosi meijerille
sekä teurastamolle ovat kunnossa. Ilman antamaasi lupaa tieto ei kulje Nasevasta eteenpäin.

Valtuutuksen voit lisätä "Valtuutukset"-sivulta: valitse osuuskunta alasvetovalikosta, lisää tuottajanumerosi tekstikenttään ja paina Valtuuta-painiketta. Korjaa mahdollinen virheellinen tuottajanumero kynäpainikkeella ja tallenna. Poista turhat valtuutukset roskakori-painikkeella.


Tilan sukupolvenvaihdoksen jälkeen terveydenhuoltosopimus pitää uusia. Myös tuottajanumero on tilakaupan yhteydessä vaihtunut. Ilmoita meijeriosuuskunta ja uusi tuottajanumerosi terveydenhuoltosopimuksessa ja tee sama teurastamon osalta.

Ohje unohtuneen salalauseen asettamiseen löytyy Nasevasta harmaasta alapalkista avautuvalta ”Ohjeet ja lomakkeet” -sivulta jossa on muitakin hyödyllisiä ohjeita.


Teksti: Paula Halkosaari, rekisterivastaava, ETT ry ja Erja Tuunainen, asiantuntijaeläinlääkäri, ETT ry