Maito ja Me

Valiolaisen maitotilayrittäjän ammattilaissivusto

Tavataan Valiolla icon

Tavataan Valiolla

Kiitos yrittäjille – #kokorahatuottajalle

Suomalainen Valioryhmän maitotilallinen on yrittäjä, jonka osaamisen, sitoutumisen ja intohimon kautta syntyy kovalla työllä maailman puhtain maito.

Yhdistettynä innovatiiviseen ja kunnianhimoiseen työhön Valiolla, raaka-aine jalostetaan lisäarvotuotteiksi, joiden ansiosta yritys pystyi maksamaan, yleisestä heikosta taloustilanteesta huolimatta, viime vuonna maidosta omistajayrittäjilleen huomattavasti paremmin kuin Euroopassa keskimäärin.

Huhtikuussa Helsingin yliopiston juhlasaliin kokoontui satoja maitotilayrittäjiä, valtaosa valiolaisia. Ylpeinä saimme seurata, kun maatalous- ja ympäristöministeri ojensi Walter Ehrströmin -laatumitalin ja kunniakirjan palkiten satoja maitotiloja katkeamattomasta, jokapäiväistä valppautta vaativasta laatutyöstä. Tilat saavat liian harvoin kiitosta työstään – nyt näillä yrittäjillä oli kiitoksen hetki.

Valiossa omistajayrittäjiemme työtä arvostetaan. Ilman suomalaisten maitotilojen ammattitaitoa ja työpanosta ei toimisi myöskään maailman innovatiivisin meijeriyritys. Tämän viestin haluamme kuluttajienkin tietävän: Valion omistaa yli 6 000 suomalaista maitotilaa, jotka saavat palkkana työlleen kaiken Valion tuoton, jonka yritys kykenee vastaanottamastaan maidosta luomaan.

Valiolla on käsissään tilalle asti jäljitettävä ja EUn puhtain maitoraaka-aine sekä eettisesti kestävä maitoketju – ne ovat yrityksen valtteja sekä Suomen markkinoilla että viennissä.

Suomalainen maataloustuotanto kestää vertailun kansainvälisesti monella tapaa. Myös julkisen sektorin ruokahankintojen kriteerit ovat nousseet vihdoin yleisiin keskusteluihin. Ei ole oikein, että suomalaiselta tuotannolta vaaditut tiukat kriteerit eivät toteudu tuontiruoan kohdalla. Jos me vaadimme omalta maataloustuotannoltamme laatua, on sitä vaadittava myös muilta.

Suomalaisen ruoantuotannon eettisyys ja eläinten hyvinvointi voidaan kääntää sekä maitotilayrittäjien että kuluttajien hyödyksi. Käytössä olevat toimintatavat maitotiloilla on kuitenkin pystyttävä osoittamaan ja kertomaan kuluttajille. Siksi Valioryhmän alkutuotannossa tehdään työtä esimerkiksi Hyvän valiolaisen maidontuotannon ohjeiston uudistamisen parissa.

Olemme aloittaneet tänä keväänä kuluttajakampanjan, jossa kerrotaan eri puolilla Suomea asuvista valiolaisista omistajayrittäjistä ja heidän arjestaan realistisesti. Näytämme eri digikanavissa ja lehdissä #kokorahatuottajalle-kampanjalla, miten maailman paras maitoraaka-aine vaatii tekijöiltään kovaa työtä joka päivä. Pääviestinä on: Valion tuotteita ostamalla kuluttaja tukee suoraan suomalaista maitotilayrittäjää.