Maito ja Me

Valiolaisen maitotilayrittäjän ammattilaissivusto

Tavataan Valiolla icon

Tavataan Valiolla

Digitiedosta työkaluja johtamiseen

Valioryhmän maitotilayrittäjät saivat digitaalista tietoa laajasti keräävän ja hyödyntävän KPI-mittariston käyttöönsä syyskuussa.

Digitaalisen tiedon hyödyntäminen johtamisen apuvälineenä on maataloudessa nykypäivää. Teollisuudesta tutut LEAN ja KPI (key performance indicator) ovat tuttuja työkaluja jo useilla maitotiloilla. Niiden avulla tilan tuotantoa voi rationalisoida ja kehittää kiinnostavin sekä inspiroivin työkaluin ja mittaristoin. KPI antaa myös mahdollisuuden vertailla oman tilan tuloksia muihin vastaaviin – positiivinen kilpailu kirittää! Katso ohjeet ja vinkit hyödyllisen KPI-mittariston käyttöön sivuilta 22–23.

Valiolla koettiin historiallinen hetki, kun Riihimäen uusi välipalatehdas vihittiin käyttöön elokuussa. Avajaisissa mukana oli tehtaan maidonkeräilyalueelta maitotilayrittäjiä sekä kuluttajia, päättäjiä, viranomaisia, asiakkaita, median edustajia ja valiolaisia. Tehtaan infrastruktuuri ja tuotannossa liikkuva tietämys ja taito tekevät vaikutuksen vierailijaan. Yrittäjät arvostavat modernia tuotantolaitosta, joka turvaa maidonjalostuksen jatkuvuutta Suomessa.

Koko Valion yhteisen, vuodesta 2014 kestäneen rakennusponnistuksen jälkeen työ jatkuu tarmolla tuotannon käynnistysvaiheessa.

Katso välipalatehtaan virtuaalikierros YouTubesta

Lue vinkit KPI:n käyttöön