Maito ja Me

Valiolaisen maitotilayrittäjän ammattilaissivusto

Työ kevyeksi icon

Työ kevyeksi

Apua vaikeuksiin

Onko elämäsi solmussa? Tuntuuko että olet umpi-kujassa? Ota yhteys Melan Tyhy-neuvojaan, ja hän auttaa vyyhdin purkamisessa.

Jos koet työkyvyssä ja jaksamisessa ongelmia, saat puhelimitse Tyhy-neuvojalta henkilökohtaista ja ehdottoman luottamuksellista apua.

Tyhy-neuvoja auttaa tilanteen kartoittamisessa ja ohjaa oikeanlaisen avun piiriin.

Hän auttaa avaamaan aivan uusia näkökulmia puuroutuneeseen tilanteeseen tai ongelmaan voidaan yhdessä keksiä ratkaisu jo keskustelun aikana.

Tyhy-neuvoja tuntee vaihtoehdot ja selvittää, löytyisikö Mela-turvasta apua soittajan tilanteeseen. Mitkä Melan työhyvinvointipalvelut voisivat viedä asiaa eteenpäin? Voisiko työkyvyn ylläpitämisestä, varhaiskuntoutuksesta tai maatalousyrittäjien työterveyshuollosta saada helpotusta? Miten Välitä viljelijästä -projekti kannattelisi? Tukisivatko lomituspalvelut tai kuntoutus asiakasta? Entä mitä eläkevaihtoehtoja olisi tarjolla, esimerkkinä uusi osittainen vanhuuseläke?

Tyhy-neuvoja voi ohjata asiakkaan Maaseudun tukihenkilöverkon vapaaehtoisen rinnallakulkijan luokse, neuvoa tien maakunnallisiin työhyvinvointihankkeisiin, kannustaa osallistumaan edullisiin tuettuihin lomiin tai Kelan tarjoamiin kuntoutuksiin.

Lukuisat maatalousyrittäjät ovat olleet parin vuoden aikana yhteydessä Tyhy-neuvojaan ja saaneet tarvitsemaansa apua. Tyhy-neuvojan palvelu on jatkuvaa ja sitä tarjotaan niin kauan, kun kysyntää riittää. Tyhy-neuvojan vastaa puhelin-numerossa 029 435 2200 (virka-aikana) ja sähköpostitse osoitteessa tyhy@mela.fi. Voit jättää yhteydenottopyynnön puhelinvastaajaan tai sähköpostiin. Tyhy-neuvoja lupaa ottaa yhteyttä viimeistään seuraavana arkipäivänä.