Maito ja Me

Valiolaisen maitotilayrittäjän ammattilehti

297 Valioryhmän maitotilaa palkittiin Walter Ehrströmin säätiön kultamitalilla E-luokkaisen maidon tuottamisesta yhtäjaksoisesti 25 vuoden ajan. Kuva: Terhi Honkonen

Ennätykselliset 297 Valioryhmän maitotilaa vastaanotti 10.4.2017 Walter Ehrströmin säätiön jakaman kultamitalin ja kunniakirjan yhtäjaksoisesta 25 vuotta jatkuneesta E-luokkaisen maidon tuottamisesta.

Valion toimitusjohtaja Annikka Hurme kiitti palkittuja maitotilayrittäjiä laadukkaasta raaka-aineesta. Kuva: Terhi Honkonen

Palkitut Valioryhmän maitotilayrittäjät kokoontuivat ennen varsinaista mitalienjakotilaisuutta Finlandia-taloon juhlalounaalle. Valion toimitusjohtaja Annikka Hurme kiitti tilaisuudessa yrittäjiä pitkäjänteisestä työstään.

Hurme totesi, että Valion omistajayrittäjien tekemä maidon laatutyö on Valion toiminnan perusedellytys. Valio pyrkii kaikin keinoin siirtämään yrittäjien työn laadun eteen innovatiivisiin tuotteisiinsa.

”Vilpitön, lämmin onnentoivotukseni upeasta työstänne!”, toimitusjohtaja kiitti palkittavia tiloja.

Finlandia-talosta yrittäjät siirtyivät Helsingin yliopiston juhlasaliin mitalienjakotilaisuuteen. Tilaisuuden avasi Eviran pääjohtaja Walter Ehrströmin säätiön puheenjohtaja Matti Aho.

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen puhui palkituille yrittäjille sekä jakoi kultamitalit. Kuva: Terhi Honkonen

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen totesi juhlapuheessaan, että hyvinvoiva eläin on kaiken keskiössä. Maitotilayrittäjän on oltava monen asian moniosaaja: esimerkiksi rehuntuotannon, ruokinnan, tuotannon omavalvonnan, talouden ja niin edelleen.

”Te jos kuka tiedätte myös maitoalan ongelmat. Arvostan suuresti työtänne”, ministeri päätti juhlapuheensa.

Kunniakirjat ja mitalit jaettiin osuuskunnittain.

Katso palkitut Valioryhmän tilat Valmasta.

 

Eläinlääketieteen tohtori Walter Ehrstömin uraauurtavan työn kunnioittamiseksi perustettu säätiö jakaa vuosittain mitaleita laadukkaan maidon tuottajille ja maitohygienian edistäjille sekä tukee apurahoin tieteellistä tutkimusta. Vuonna 1958 perustetun säätiön tehtävänä on edistää elintarvikehygieniaa ja erityisesti maitohygieniaa.

Linkki Walter Ehrströmin säätiön kotisivuille