-
02.12.2020
Maksimoinnista optimointiin
Kuukausittaiset maitomäärät vaativat entistä tarkempaa suunnittelua. Tuottoennuste on hyvä työkalu tähän.
-
02.12.2020
Tavataan Valiolla
TOIMITUSJOHTAJALTA: Strategia kertoo meille yhteisen suunnan
Valion uudistunut vuoteen 2025 ulottuva liiketoimintastrategia kulkee käsi kädessä päivitetyn omistajastrategiamme kanssa.
-
02.12.2020
Miten Hovin tilalla tehostetaan nurmenviljelyä − katso video
Maitotilayrittäjät Tanja ja Petri Hovi Lappeenrannasta ovat mukana Valion ja Yaran nurmipilotissa, jossa etsitään keinoja maitotilojen nurmenviljelyn tehostamiseen. Videolla Hovit kertovat muun muassa nurmenviljelyyn liittyvästä modernista teknologiasta.
-
02.12.2020
Tavataan Valiolla
HALLITUS: Maidontuotannon kannattavuus omistajastrategian ytimessä
Valio tekee kaikkensa monipuolisten maitotuotteiden markkinoimiseksi, mutta maidon kulutusmäärän väheneminen lähimarkkinoilla on kuitenkin selvää.
-
02.12.2020
Tavataan Valiolla
Vastuullisuusloikka
-
02.12.2020
Tavataan Valiolla
Muutos on mahdollisuus
Vuoden 2021 alusta kaikki maitotilamme ovat vastuullisuuslisän piirissä, ja maidonhankinnassa siirrytään sopimustuotantoon.
-
30.11.2020
Eläinlääkäri
Miten puhtaus vaikuttaa eläimen terveyteen?
Puhdas ja terve iho hoitaa tehtäviään parhaalla mahdollisella tavalla.
-
27.11.2020
Ruoantuotannon supervirasto toteuttaa EU:n ja hallituksen ohjelmat
Ruokavirastoa johtava Antti-Jussi Oikarinen on nähnyt maatalouspolitiikan ohjelmakausien vaihtumisia, ja seuraava saranakohta on pian edessä.
-
27.11.2020
Raakamaidon laatupoikkeamien monet syyt
Bakteerit ja solut ovat tutuimmat maidon laatutekijät.
-
27.11.2020
Tilaongelma selvisi yhteistyöllä
Vieremäläinen lypsykarjatila paini alkuvuonna visaisen terveysongelman kanssa. Mystisesti aaltoilevan ripulin aiheuttaja paikannettiin lopulta muutamaan rehupaaliin.
-
27.11.2020
Nupoutuskivun tehokkaalle hoitamiselle on monta hyvää syytä
Rauhoitus, paikallispuudutus ja kipulääkitys parantavat vasikoiden hyvinvointia nupoutuksen jälkeen.
-
27.11.2020
Maitomarkkinat ovat pitäneet pintansa
Hintataso on säilynyt kohtalaisen vakaana, mutta maidontuotannon kasvu ja brexit-siirtymäajan...
-
27.11.2020
Tuottajien ääni kuuluviin Just Food -hankkeessa
Hanke tutkii, miten siirtymä ilmastoviisaaseen ja terveelliseen ruokajärjestelmään voidaan tehdä kestävästi ja oikeudenmukaisesti.
-
27.11.2020
Koneklinikka
Tutkittua tietoa maidon jäähdytyksen energiankulutuksesta
Suomessa esijäähdytykseen tuo energiatehokkuutta selkeästi kylmempi kaivovesi.
-
27.11.2020
Tavataan Valiolla
Työeläketurvaa nyt myös maitotilojen työntekijöille
Vakuuttaminen Valion eläkekassan kautta on löydetty hienosti maitotilayrittäjien keskuudessa.
-
27.11.2020
Tulevaisuuden lehmä säästää rehua
Lehmäyksilöiden välillä on eroja ylläpitoenergian tarpeessa ja rehun hyväksikäyttökyvyssä, ja nyt näitä ominaisuuksia jalostetaan systemaattisesti.