-
13.08.2020
Maan varastokaliumin määrityksestä
Jo monena vuonna peräkkäin nurmikasvustot ovat kärsineet keväisin kuivuudesta. Sadonmenetysten lisäksi ongelmaksi on paikoin noussut nurmirehun korkea kaliumpitoisuus (yli 30 g/kg ka).
-
13.06.2020
Säilörehun laatuvaihtelu hallintaan
Ruokinnassa suurin muuttuva tekijä on karkearehu, kun muut komponentit säilyvät kohtuullisen vakiona. Siksi ruokinnan onnistumisessa sekä hyvän tuotoksen että korkeiden pitoisuuksien saavuttamisessa säilörehun sulavuudella ja käymislaadulla on oleellinen merkitys.
-
09.06.2020
Hyvää työtä ja huomenta
Valiolaisten itse kuvaamalla mainosvideolla matkataan pellolta navettaan, navetasta tehtaaseen ja tehtaalta kauppaan. Työtä tehdään kellon ympäri.
-
09.06.2020
Maitoauto kulkee 365 päivänä vuodessa
Maitoauton kuljettaja on tärkeä lenkki suomalaisessa ruokatuotannossa.
-
28.05.2020
Valio Artturi® Korjuuaikapalvelu auttaa nurmen korjuupäätöksissä
Kevät etenee hitaasti tänä vuonna. Valio Artturi® Korjuuaikapalvelun näytteenotto aloitettiin toukokuun viimeisellä viikolla. Tuloksia voit seurata Valmasta.
-
23.04.2020
Laidunnus tuo iloa yrittäjillekin
Mäen maatilan lehmät viihtyvät laitumella usein lokakuuhun asti. Kellon kilkattaessa ne viilettävät juoksujalkaa herkkupöytään.
-
23.04.2020
Tavataan Valiolla
TOIMITUSJOHTAJALTA: Keskellä poikkeuksellista kevättä
Tätä kirjoittaessani on aprillipäivä, ja elämme kolmatta viikkoa koronaepidemian vuoksi myös Valiolla kriisijohtamismallissa. Selvää on, että erityistilanne tulee jatkumaan koko kevään.
-
23.04.2020
97 prosenttia ylittyi reilusti!
Valiolaisten maitotilojen tuottaman raakamaidon laatu saavutti viime vuonna uuden ennätyksen. Parhaimmassa eli E-luokassa oli 97,6 prosenttia vastaanotetusta maidosta.
-
23.04.2020
Tavataan Valiolla
HALLITUS: Sopimustuotanto tehostaa toimintaamme
Valio siirtyy yhdessä hankintaosuuskuntiensa kanssa vuoden 2021 alusta sopimustuotantoon. Sopimustuotannon käytännön toteuttamisen ja tiedottamisen tuottajilleen hoitaa jokainen osuuskunta erikseen.
-
20.04.2020
Tehdään lumo näkyväksi
Hankkeisiin osallistumalla voimme kertoa kuluttajille siitä hienosta työstä, jota maitotiloilla tehdään luonnon monimuotoisuuden hyväksi. Ilmoittaudu nopeasti mukaan vaikka kaikkiin!
-
20.04.2020
Luonnon monimuotoisuus tarvitsee karjataloutta
-
20.04.2020
Koneklinikka
Lypsykoneen älykkyys VaDia-mittauksissa
Lypsyroboteissa on nykyään älykästä tykytystä ja säätyvää alipainetta sekä muita fiksuilta kuulostavia ominaisuuksia. Lypsyn aikana tehtävät VaDia-mittaukset ja havainnot auttavat arvioimaan, onko niistä hyötyä.
-
20.04.2020
Vapaalla: Täyttä terästä
Maitotilayrittäjä Heli Heikkinen, 51, on leuanvedon hallitseva maailmanmestari.
-
20.04.2020
Eläinlääkäri
Mikä lehmää sylettää − miksi märepaloja tippuu?
Perinteisesti märepalojen pudottelun syynä on pidetty pötsin happamoitumista tai hammasongelmia. Lisäksi oire liitetään sairauksiin, joissa nieleminen on vaikeutunut, tai kipuun.
-
20.04.2020
Tavataan Valiolla
Maailma muutoksessa
Kreikkalaisen filosofin Herakleitoksen viisaus ”Vain muutos on pysyvää” on konkretisoitunut tänä keväänä erityisellä tavalla koko maailmassa. Laajalle levinnyt koronaviruspandemia on suistamassa talouksia niin yksityisellä kuin julkisellakin puolella vaikeuksiin. Kotimaisen ruoantuotannon arvostus on kasvanut, kun ihmiset ovat tiedostaneet globaalin ruoantuotannon haasteet ja rajoitteet kriisitilanteissa.
-
20.04.2020
Tavataan Valiolla
Valio-ryhmä siirtyy sopimustuotantoon
Maailma on tällä hetkellä poikkeuksellisessa tilassa koronaviruksen takia. Ihmisten terveyden lisäksi talous kokee kovia ja pandemialla tulee olemaan kauaskantoisia vaikutuksia. Tässä vaiheessa on kuitenkin keskityttävä olennaiseen. Valio Alkutuotannon ja maidonhankinnan osalta se on tarkoittanut aiemmin tehtyjen kriisivarautumissuunnitelmien ja skenaarioiden päivittämistä sekä reagointia muuttuvaan tilanteeseen. Samaa tapahtuu maitotiloilla. Tilanteen vakavuus on tullut kaikille selväksi.