-
24.02.2021
Rehuomavaraisuus ykkösenä
Noppa-Perälän luomumaitotilalla panostetaan rehuomavaraisuuteen. Sopimustuotannosta tuli uutta pohdittavaa, mutta ruokinnasta ei edelleenkään tingitä.
-
24.02.2021
Tavataan Valiolla
TOIMITUSJOHTAJALTA: Kohti valoisampaa vuotta 2021
Koronakriisin myötä olemme Valiolla priorisoineet projekteja ja tuotelanseerauksia, mutta kaiken kaikkiaan haasteista on selvitty hyvin.
-
24.02.2021
Talviulkoilu tuo iloa ja terveyshyötyjä
Mustaniemen tilalla kaikilla yli puolivuotiailla naudoilla on vapaa pääsy navetasta ulkotarhaan kellon ja vuoden ympäri.
-
24.02.2021
Tavataan Valiolla
HALLITUS: Tehokkuus ja hinnat kannattavuuden ytimessä
Maidontuotannon lisääntyminen maailmalla, EU:n kiintiöiden poistuminen, kauppasodat, länsimaiden kulutustottumusten muutos sekä lisääntyvä vastuullisuuskeskustelu ovat muuttaneet maidontuotannon pelikenttää huomattavasti.
-
23.02.2021
Riitan aamulypsy
EU:n yhteinen maatalouspolitiikka linjaa kansalliset strategiset suunnitelmat
Tällä hetkellä ollaan kolmikantaneuvotteluissa eli trilogeissa, missä Euroopan komissio, neuvosto ja parlamentti pyrkivät muodostamaan yhteisen näkemyksen puheenjohtajamaa Portugalin johdolla vielä tämän kevään aikana.
-
23.02.2021
Tavataan Valiolla
Huomio tuotantokustannuksiin
Poikkeuksellinen vuosi 2020 päättyi ja moni meistä on miettinyt viime vuoden tilinpäätöstä muutenkin kuin taloudelliselta kantilta.
-
23.02.2021
Tavataan Valiolla
Paljon opittavaa ja rehukkaita juttuja
Jokaisella alalla on ammattisanastonsa, joka ei ulkopuoliselle välttämättä ainakaan ensi kertaa kohdatessa aukene.
-
23.02.2021
Säilörehusiilon lämpötila kertoo laadusta
Tutkimus selvittää rehumassan lämpötilaseurannan hyötyjä.
-
23.02.2021
Maidon itiöpitoisuudet nousussa
Pääsyynä ovat epäonnistuneet säilörehut, joita on lähes tuplamäärä viime vuoteen verrattuna.
-
23.02.2021
Rehuperäiset itiöt vaikuttavat lopputuotteeseen
Itiöiden aiheuttamat kustannusvaikutukset syntyvät tuotannon haasteista ja hävikistä.
-
23.02.2021
Ohjeita vedinkaston valintaan ja käyttöön
Vedinkaston valinta on aina tilakohtainen asia. Tärkeintä on pitää vedinten iho pehmeänä ja hyvässä kunnossa.
-
23.02.2021
Itiöt vaikuttavat emmentaljuuston ulkonäköön, makuun ja vientihintaan
Itiöiden ennaltaehkäisy maitotiloilla on kaikkein tärkeintä. Juustolassa käytettävissä olevat...
-
23.02.2021
Tavataan Valiolla
Vastuullisuus Ruotsin markkinoilla
Biodiversiteetti, laiduntaminen sekä muut kuumat aiheet.
-
23.02.2021
Maitotila siirtyi someen
Anna Länsisalmi-Keisalan Maalaisjärki -Youtube-kanavalla on jo yli 24 000 tilaajaa.
-
23.02.2021
Koneklinikka
Lypsyssä talous ja lehmien terveys kulkevat samaa latua
Tunnusluvuista apua seurantaan.
-
23.02.2021
Julkisten elintarvikehankintojen vastuullisuuskriteerit uudistuivat
Kriteereissä korostuvat nyt vastuullisuus ja kestävä elintarviketuotanto.